Budi dio naše mreže
Izbornik

Honduraški biskupi zabrinuti za budućnost zemlje

Tegucigalpa (IKA)

Honduraška biskupska konferencija na kraju plenarnoga zasjedanja u Tegucigalpi 7. lipnja objavila je poruku u kojoj je izrazila zabrinutost za budućnost te srednjoameričke zemlje, uzevši u obzir nerješavanje aktualnih problema.

Biskupi su osudili korupciju u državnim institucijama, gospodarski zastoj, posebice vidljiv u poljoprivredi, te sramotnu prodaju prirodnih bogatstava. Također su osporili reformu kaznenoga zakona, koja bi mogla dovesti do pružanja zaštite korumpiranima, a marginaliziranim siromašnim mladim ljudima koji se bore za preživljavanje mogla bi donijeti strože kazne, prenosi Vatican News.

Honduraški biskupi izrazili su veliku zabrinutost zbog gubitka, odnosno slabljenja moralnih vrijednosti u zemlji. Nikada nije dopušteno činiti zlo da bi se postiglo dobro, poručili su, istaknuvši probleme koji najviše pogađaju Hondurašane, kao što su visoki životni troškovi, kriminal, nasilje, nezaposlenost, ozbiljni nedostaci u zdravstvenom i obrazovnom sustavu te korupcija. Honduraška biskupska konferencija upozorava da bi dodatno moglo porasti nezadovoljstvo većine stanovništva, kao i patnja najsiromašnijih, razočaranje mladih, strah od migranata, tjeskoba bolesnih, nemoć pred korupcijom i nekažnjivošću te umor onih koji se bore za bolji Honduras bez vidljivih rezultata.

Ključne riječi:
honduras poruka zasjedanje