Budi dio naše mreže
Izbornik

Hrvati u Chicagu proslavili Antunovo

Chicago (IKA)

Blagdan sv. Antuna Padovanskoga proslavljen je u ponedjeljak 13. lipnja u samostanu hrvatskih franjevaca u Chicagu, objavljeno je na Facebook stranici Cro Franciscans - Franjevci.

Nekoliko stotina hrvatskih katolika došlo je na proslavu blagdana sv. Antuna u samostan hrvatskih franjevaca u Chicagu, unatoč zvuku sirena koje su upozoravale na mogućnost tornada. Iako je svečana misa trebala biti slavljena u prostranom samostanskom dvorištu, proslava je u posljednji trenutak premještena u zatvoreni prostor. Vjernici su ispunili prostranu dvoranu, garažu i pomoćne prostorije.

Svetu misu predvodio je fra Lovro Šimić iz New Yorka. Fra Lovro je propovijedao o želji svetog Ante da postigne svetost. Pozvao je sve prisutne da u svom srcu gaje iskrene i pobožne želje. Euharistiju su suslavila desetorica svećenika, među kojima i gvardijan fra Nenad Galić.

Liturgijsko pjevanje predvodili su pjevači pod vodstvom fra Slavena Tomića. Na koncu mise posebni blagoslov udijeljen je svoj prisutnoj djeci. Zajedništvo se nastavilo dugo u noć.