Budi dio naše mreže
Izbornik

Hrvatska elektroprivreda o otpisu potraživanja za energiju kupaca na potresom pogođenim područjima

Zagreb (IKA)

Skupština Hrvatske elektroprivrede d.d. je u ponedjeljak 18. siječnja donijela odluku o otpisu potraživanja za energiju kupaca na potresom pogođenim područjima, a koju će operativno provesti društva HEP grupe.

U priopćenju HEP-a navodi se da je odluka donesena u skladu sa Zaključkom Vlade RH u vezi provedbe otpisa potraživanja za energiju krajnjim kupcima iz kategorije kućanstvo na potresom pogođenim područjima.

Hrvatska elektroprivreda će krajnjim kupcima kategorije kućanstvo na području Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije, čiji su objekti pretrpjeli štetu, kao posljedicu serije potresa od 28. prosinca 2020. godine, otpisati sva potraživanja vezana za isporučenu energiju te druga potraživanja u visini jedinstvenog računa za isporučenu energiju s pripadajućim naknadama za siječanj, veljaču i ožujak 2021. godine. Popis kupaca Hrvatska elektroprivreda će utvrditi na temelju podataka o oštećenim objektima koje će dobiti od Stožera civilne zaštite RH.

Za navedene objekte otpisat će se potraživanja u vezi s premještanjem priključaka na elektroenergetsku mrežu zamjenskih objekata na privremeni smještaj (kontejner, mobilna ili kamp kućica, pomoćni objekt na istoj lokaciji), uključujući izgradnju novog priključka na istoj lokaciji te kasnije premještanje priključka za potrebe napajanja obnovljenog, odnosno novog objekta. Krajnjim kupcima kategorije kućanstvo čiji su objekti pretrpjeli štetu, a čiji je opskrbljivač HEP Elektra ili HEP Opskrba otpisat će se ukupan iznos računa za električnu energiju, a kupcima čiji je opskrbljivač netko drugo društvo izvan HEP grupe, neće se naplatiti dio računa koji se odnosi na naknadu za distribuciju i prijenos električne energije.

I HEP Toplinarstvo će otpisati potraživanja navedenih kupaca kategorije kućanstvo za isporučenu toplinsku energiju u iznosu jedinstvenih računa, također za siječanj, veljaču i ožujak 2021.