Budi dio naše mreže
Izbornik

Hrvatska redovnička konferencija pozvala na solidarnost i molitvu

Zagreb (IKA)

Vijeće Hrvatske redovničke konferencije pozvalo je redovničke zajednice na sve veću povezanost u molitvi i solidarnosti s onima koji su posebno pogođeni širenjem infekcije koronavirusa COVID-19.

„Ovo je vrijeme u kojem svi zajedno trebamo pokazati veliku ozbiljnost i odgovornost poštujući odredbe mjerodavnih institucija civilne i crkvene vlasti. Naše uobičajene aktivnosti svedene su na minimum, zato nastojmo ovo vrijeme razumjeti kao poziv i poticaj na jaču i dublju aktivnost koja bi trebala biti sastavni dio svakog ljudskog bića, a osobito posvećenih osoba: traženje i otkrivanje Božjeg govora u životu pojedinaca i društva!, ističe se u priopćenju.

„Želimo se uzajamno ohrabriti i graditi zajedništvo, te osobno i u svojim zajednicama biti molitelji i zagovornici za svu našu braću i sestre: za one kojima je povjereno vodstvo i donošenje odluka u ovom izvanrednom stanju, za bolesne i nemoćne, a osobito za zdravstvene djelatnike koji, ne štedeći vlastiti život, nesebično služe drugima“, navodi se u priopćenju.

„Brojne članice i članovi redovničkih zajednica po svojoj službi već su uključeni u sustav javnog zdravstva, želimo im biti podrška, ali i konkretna pomoć, ako se to od nas bude tražilo. Vjerujem da će se u našim zajednicama pronaći osoba koje će biti spremne, po uzoru na mnoge posvećene osobe koje su u doba epidemija, bolesti i izolacija išle tamo gdje nitko nije htio, staviti se na raspolaganje u službi općem dobru“, ističe Vijeće HRK.

Zbog novonastale situacije već su odgođeni ili otkazani neki događaji iz programa Hrvatske redovničke konferencije, a vjerojatno će i u idućim mjesecima trebati mijenjati neke već planirane aktivnosti, navodi se u priopćenju koje potpisuju predsjednica i potpredsjednik Hrvatske redovničke konferencije s. Ana Marija Antolović, ASC i fr. Slavko Slišković, OP.