Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskupi HBK posjetili više kongregacija, dikasterija i papinskih vijeća

Vatikan (IKA )

Hrvatski biskupi članovi Hrvatske biskupske konferencije koji od 12. do 17. studenoga borave u pohodu Ad limina apostolorum proteklih su dana posjetili više kongregacija, dikasterija i papinskih vijeća. Svi biskupi sudjeluju u posjetima kongregacijama a u posjetima pojedinim dikasterijima i vijećima sudjeluje po nekoliko biskupa.

Na početku pohoda 12. studenoga nakon susreta sa Svetim Ocem i posjeta Državnom tajništvu članovi HBK posjetili su Dikasterij za laike, obitelj i život gdje ih je primio prefekt Dikasterija kardinal Kevin Joseph Farel sa suradnicima.
Drugoga dana, 13. studenoga, posjetili su najprije Kongregaciju za biskupe gdje ih je primio prefekt kardinal Marc Ouellet i tajnik Kongregacije mons. Ilson de Jesus Montanari. Posjetili su potom Kongregaciju za nauk vjere gdje su se susreli s prefektom kardinalom Luisom Ladariom Ferrerom i njegovim suradnicima. Zatim su biskupi posjetili papinska vijeća za novu evangelizaciju, za tumačenje zakonskih tekstova i za međureligijski dijalog.
U srijedu 14. studenoga biskupi su posjetili Kongregaciju za katolički odgoj. Biskupe je primio prefekt Kongregacije kardinal Giuseppe Versaldi. Nakon toga posjetili su i Kongregaciju za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života gdje ih je primio prefekt kardinal João Braz de Aviz sa suradnicima. Istoga dana u popodnevnim satima, nakon mise u bazilici Sv. Ivana Lateranskog, posjetili su Dikasterij za promicanje cjelovitog ljudskog razvoja.