Budi dio naše mreže
Izbornik

Hrvatski Caritas zaprimio donaciju od 60 bolesničkih kreveta

Dortmund (IKA)

U organizaciji Hrvatskoga Caritasa, u Hrvatsku je od ponedjeljka 25. do srijede 27. ožujka iz Dortmunda stigla donacija s 60 rabljenih električnih bolesničkih kreveta, izvijestio je Hrvatski Caritas.

Kreveti su namijenjeni osobama koje se oporavljaju od teških bolesti ili operativnih zahvata, čekaju na odlazak na bolničko liječenje ili terapiju, korisnicima kućne palijativne skrbi za koje se u vlastitu domu brinu članovi njihovih obitelji, kao i onima smještenima u domovima za starije osobe. Darovani bolesnički kreveti dostavljeni su u Dubrovnik, Pleternicu, Split, Šibenik, Zadar, Vinkovce i Zagreb, a poslužit će korisnicima posudionica opreme i pomagala za skrb o bolesnicima nad/biskupijskih Caritasa te korisnicima dvaju domova za starije osobe.

„Veliku potrebu za električnim bolesničkim krevetima, ali i ostalim medicinskim pomagalima i opremom, Hrvatski Caritas nastoji ublažiti usmjeravajući ponuđenu rabljenu opremu zdravstvenih i socijalnih ustanova iz inozemstva Caritasovoj mreži u Hrvatskoj. Tu potrebu neposredno osjećaju obitelji teških ili terminalnih bolesnika koji unutar hrvatskoga zdravstvenoga sustava ne mogu pronaći primjerenu skrb, te samostalno, vjerno i požrtvovno njeguju svoje najbliže u njihovu domu“, poručili su iz Hrvatskoga Caritasa.

Donacija iz Dortmundu u Hrvatsku je stigla posredovanjem voditelja Hrvatske katoličke misije u Dortmundu don Zrinka Brkovića, a u pripremanju i slanju donacije u Hrvatsku sudjelovali su volonteri hrvatske zajednice u tom gradu predvođeni gospodinom Josipom Jukicom. Hrvatski Caritas zahvaljuje darovateljima i Hrvatskoj katoličkoj misiji u Dortmundu za iskazanu solidarnost i pomoć, izvijestili su.