Budi dio naše mreže
Izbornik

Hrvatski vojnici u Poljskoj polnoćkom dočekali Božić

Varšava (IKA)

Na vojnom poligonu Bemowo Piskie u Republici Poljskoj, gdje su smješteni pripadnici 7. hrvatskog kontingenta (HRVCON) u sastavu Borbene grupe Poljska (BG-P – Battle Group Poland) u sklopu NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti (eFP – enhanced Forward Presence), pripadnici 7. hrvatskog kontingenta svečanom misom polnoćkom dočekali su Božić.

Iako odvojeni od svojih obitelji, pripadnici 7. HRVCON-a u Republici Poljskoj proslavili su Božić u blagdanskom ugođaju i duhu zajedništva. Polnoćka je održana u prigodno uređenim prostorima unutar vojnog poligona uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera kako bi se spriječio rizik mogućeg širenja covida-19.

Polnoćku je predvodio vojni kapelan Željko Savić. Tom prigodom pročitana je božićna poruka vojnoga ordinarija Jure Bogdana u kojoj je istaknuto da u ovim našim, ljudski gledajući, teškim, neizvjesnim, pa i tragičnim okolnostima, Božić za sve nas jest i on to jedino i može biti: blagdan duboke i neizmjerno velike radosti, blagdan mira i blagdan sigurnosti utemeljene u Bogu i njegovoj neizrecivoj ljubavi prema čovjeku. Kapelan Željko Savić čestitajući Božić, prenio je čestitku i pozdrav biskupa Bogdana i generalnog vikara Vojnog ordinarijata don Marka Mede, objavljeno je na mrežnoj stranici Vojnog ordinarijata.