Budi dio naše mreže
Izbornik

Hrvatsko katoličko sveučilište potpisalo sporazum sa Sveučilištem Notre Dame u Australiji

Zagreb/Sydney (IKA)

Prof. dr. sc. Luka Šešo sa Sveučilišnog odjela za sociologiju i prof. dr. sc. Hrvoje Kekez sa Sveučilišnog odjela za povijest u sklopu svojeg boravka na Sveučilištu Notre Dame u australskom Sydneyju od 12. do 18. veljače u ime Hrvatskog katoličkog sveučilišta sudjelovali su svečanosti potpisivanja međuinstitucijskog sporazuma kojima obje institucije reguliraju svoje partnerstvo.

Svečanosti je prisustvovao rektor Sveučilišta Notre Dame Francis Campbell, prorektorica za međunarodnu suradnju i partnerstva Michelle Campbell te generalni konzul Republike Hrvatske u Australiji Ivica Glasnović.

U sklopu svojeg boravka profesor Šešo je na različitim sastancima prezentirao Hrvatsko katoličko sveučilište: dekanu Fakulteta Umjetnosti, znanosti, prava i poslovanja prof. dr. sc. Martinu Drumu i nastavnicima s istog fakulteta, dekanici Fakulteta sestrinstva prof. dr. sc. Michelle De Leon, profesorici Allesandri Champan s Medicinskog fakulteta, prof. dr. sc. Davidu de Carvalhu dekanu Fakulteta edukacije, filozofije i teologije te prof. dr. sc. Karen Clark-Burg, dekanici Fakulteta sestrinstva i psihoterapije.

Nakon održanih prezentacija profesor Kekez upoznao je dekane i nastavnike različitih fakulteta s mogućnostima razmjene studenata, nastavnika i osoblja u sklopu Erasmus+ projekata. Također, predstavnici HKS-a upoznali su se s radom Medicinskog fakulteta i Fakulteta sestrinstva te su obišli njihove predavaonice, kabinete vještina i laboratorije. Susreli su se i s prof. dr. sc. Tracey Rowland s Teološkog fakulteta koja je nedavno sudjelovala na nekoliko sastanaka na Hrvatskom katoličkom sveučilištu.

Domaćini su na svim susretima iskazali interes za suradnju i za razmjenu studenata, nastavnika i osoblja. Nastavnici Fakulteta sestrinstva izrazili su zainteresiranost za mobilnost svojih studenata u svrhu stručne prakse.