Budi dio naše mreže
Izbornik

Humanitarni koncert božićnih pjesama dubrovačkih klapa

Dubrovnik (IKA)

U župnoj crkvi Sv. Mihajla u Lapadu u Dubrovniku u petak 28. prosinca održan je tradicionalni četvrti po redu humanitarni koncert božićnih pjesama dubrovačkih klapa. Na koncertu su sudjelovale klape: Ragusa, Amfora, Čilipi, Ragusaveccia, Slano, Kolafjaka i Atlant, a voditeljica koncerta bila je Nila Miličič Vukosavić.

Na samom početku koncerta voditeljica je pozdravila sve prisutne i zahvalila im na dolasku, posebno dubrovačkom biskupu Mati Uziniću i ravnatelju dubrovačke bolnice dr Mariju Bekiću. Osvrnula se na to da je koncert humanitarne naravi te da sav prikupljeni novac ide za nabavku opreme za kirurški odjel Opće bolnice Dubrovnik.

Klape su u svojim nastupima izvodile tradicionalne božićne pjesme i kolende. Na kraju su sve klape zajedno zapjevale pjesme: „Sretan ti Božić“ i „U sve vrijeme godišta“.

Na kraju koncerta voditeljica je zahvalila organizatorima župniku župe sv. Mihajla don Robertu Čibariću, umjetničkom voditelju Đuru Bratičeviću i pročelniku službe za kirurgiju dr Ivici Stojanoviću, koji su se obratili nazočnima.

Liječnik Stojanović prisutnima je objasnio važnost nabave potrebne opreme koja će unaprijediti i osuvremeniti odjel kirurgije. Umjetnički voditelj Bratičević zahvalio je svim klapama na nastupu i izrazio nadu da će se ta vrijedna tradicija nastaviti. Župnik Čibarić još je jednom svima zahvalio i naglasio važnost tog projekta u kojem svi svojom dobrom voljom i sudjelovanjem mogu pokrenuti lavinu dobrote.

Donacije se i dalje mogu uplaćivati na posebni žiro račun: HR5824070001500318088, svrha doznake: za kirurgiju OB Dubrovnik.

Ključne riječi:
Dubrovnik humanitarni koncert klape