Budi dio naše mreže
Izbornik

Imenovani požeški biskup Martinović pohodio bogoslove Požeške biskupije

Zagreb (IKA)

Imenovani požeški biskup Ivo Martinović posjetio je bogoslove Požeške biskupije uoči Cvjetnice, u subotu 23. ožujka u Nadbiskupskome bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu (NBS), izvijestio je NBS.

Dočekao ga je rektor Bogoslovije preč. Željko Faltak, koji je biskupa upoznao s radom i djelovanjem Nadbiskupskoga bogoslovnog sjemeništa. U sklopu formacije, u Bogosloviji borave šestorica bogoslova Požeške biskupije. Nakon razgovora, biskup se susreo s bogoslovima i s njima izmolio večernju molitvu u kapeli Milosrdnog Isusa. Bogoslov Mislav Juraković je, u ime svih bogoslova, pozdravio biskupa i zahvalio mu na posjetu i prihvaćanju službe te mu uručio prigodni dar. Biskup se zatim obratio bogoslovima, zahvalivši im na primanju i u prigodnom govoru istaknuo važnost svećenika koji mora imati Isusovo srce kako bi mogao razumjeti čovjeka i biti poslan čovjeku. Naglasio je kako donosi sebe i svoj život te na taj način svjedoči Krista.

Nakon pozdravnih riječi, bogoslovi su se zajedno s biskupom i rektorom okupili na večeri, gdje su razgovarali o mnogim temama vezanim za formaciju.

Požeška biskupija ima  sedmoricu bogoslova, od kojih šestorica studiraju i borave u Bogosloviji u Zagrebu, dok jedan studira i boravi u Rimu.