Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nadbiskupsko-bogoslovno-sjemeniste-u-zagrebu

Biskup Mrzljak na Josipovo slavio misu u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu

Svetkovina sv. Josipa, zaručnika Blažene Djevice Marije, zaštitnika Crkve i Domovine, proslavljena je u zagrebačkoj Bogosloviji u utorak 19. ožujka svečanim euharistijskim slavljem koje je predvodio umirovljeni varaždinski biskup Josip Mrzljak, u zajedništvu s odgojiteljima Bogoslovije, svećenikom Varaždinske biskupije vlč. Nikolom Tomaševićem, bogoslovima i redovnicama, izvijestio je NBS.

Bogoslov Marko Mikić primio kandidaturu za Krčku biskupiju

Uoči svetkovine sv. Kvirina Sisačkog, zaštitnika Krčke biskupije u subotu 3. lipnja, tijekom svečanog euharistijskog slavlja u crkvi Blažene Djevice Marije na Malom Lošinju koje je predvodio krčki biskup Ivica Petanjak, bogoslov III. godine Marko Mikić primljen je među kandidate za sveti red đakonata i prezbiterata Krčke biskupije.

Predavanje o ranjivosti i empatiji za zagrebačke bogoslove

Doc. dr. sc. Sanda Smoljo Dobrovoljski s Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održala je u utorak 7. ožujka u prostorijama Nadbiskupijskog pastoralnog instituta u Zagrebu predavanje o temi „Ranjivost i empatija u interpersonalnim odnosima“ za bogoslove Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa, izvijestili su iz Bogoslovije.

Hodočasničko-izletnički posjet zagrebačkih bogoslova Varaždinskoj biskupiji

Bogoslovi III., IV. i V. formacijske godine Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu, zajedno s rektorom preč. Željkom Faltakom i odgojiteljem vlč. Josipom Đurinom, posjetili su na prvu subotu u mjesecu, kada Crkva posebno moli za nova svećenička i redovnička zvanja, 4. ožujka mjesta od bitnog značaja za Varaždinsku biskupiju, izvijestila je Bogoslovija.

1 2 3