Budi dio naše mreže
Izbornik

Imenovanja i razrješenja u Riječkoj nadbiskupiji

Rijeka (IKA)

Riječka nadbiskupija izvijestila je o personalnim promjenama koje je izvršio mons. Ivan Devčić, kako je uobičajeno na kraju pastoralne godine.

Riječki nadbiskup mons. Ivan Devčić izvršio je neke personalne promjene kako bi što primjerenije odgovorio na aktualne pastoralne i administrativne potrebe pojedinih župa, odnosno središnjih nadbiskupijskih ustanova.

Mons. Nikola Imbrišak razriješen je službe kancelara Riječke nadbiskupije i voditelja Ustanove za uzdržavanje klera i crkvenih službenika.

Vlč. Marko Gregić razriješen je službe upravitelja župa sv. Antuna Padovanskog u Čabru i Presvetog Trojstva u Plešcima, te je imenovan kancelarom Riječke nadbiskupije.

Gospodin Branko Kovačević imenovan je voditeljem Ustanove za uzdržavanje klera i crkvenih službenika.

Vlč. mr. Piotr Modrzejewski razriješen je službe ekonoma Riječke nadbiskupije, voditelja Ureda za gradnje Riječke nadbiskupije i službe nadbiskupskog ceremonijara, te je imenovan v.d. ravnateljem Doma za dementne osobe na Sušaku i župnikom župe Svete Obitelji u Rijeci.

Vlč. Vjekoslav Kovač razriješen je službe župnika župe Svete Obitelji u Rijeci, te je imenovan župnikom župe sv. Antuna Padovanskog u Rijeci.

Vlč. mr. Mario Gerić imenovan je nadbiskupskim ceremonijarom.

Mons. dr. Matija Matičić razriješen je službe biskupskog vikara za pastoral Riječke nadbiskupije i imenovan ekonomom Riječke nadbiskupije.

Vlč. Mato Berišić razriješen je službe upravitelja župe sv. Ivana Krstitelja u Rijeci, te je imenovan njenim župnikom; također je imenovan i koordinatorom pastoralnih ureda i povjerenstava Riječke nadbiskupije.

Vlč. Marijan Žderić razriješen je službe upravitelja župa sv. Vida mučenika u Prezidu i sv. Andrije apostola u Tršću, te je imenovan njihovim župnikom; ujedno je imenovan i župnikom župe sv. Antuna Padovanskog u Čabru.

Vlč. Josip Tomić imenovan je upraviteljem župe Presvetog Trojstva u Plešcima.

Vlč. Ivan Troha razriješen je službe župnika župa sv. Hermagora i Fortunata u Gerovu i sv. Leonarda opata u Hribu, te je umirovljen.

Vlč. Ivan Marković razriješen je službe upravitelja župa sv. Jelene djevice i mučenice u Dramlju i Pohođenja BDM u Triblju, te je imenovan upraviteljem župa sv. Hermagora i Fortunata u Gerovu i sv. Leonarda opata u Hribu.

Vlč. Tomislav Kutleša imenovan je upraviteljem župa sv. Jelene djevice i mučenice u Dramlju i Pohođenja BDM u Triblju.

Vlč. Josip Pende imenovan je povjerenikom za duhovna zvanja Riječke nadbiskupije.

Vlč. Jura Moguš razriješen je službe župnika u župama sv. Jeronima u Klani i sv. Antuna opata u Šapjanama, te je umirovljen.

Vlč. Kristijan Malnar razriješen je službe župnika župe BDM Karmelske u Rijeci i imenovan je župnikom župa sv. Jeronima u Klani i sv. Antuna opata u Šapjanama.

Vlč. dr. Dražen Volk imenovan je župnikom župe BDM Karmelske u Rijeci.

Mons. Stanislav Kovačić razriješen je službe župnika župe sv. Josipa u Praputnjaku, te je umirovljen.

Vlč. mr. Vjekoslav Đapić imenovan je župnikom župe sv. Josipa u Praputnjaku.

Vlč. Matija Žugaj razriješen je službe upravitelja župe sv. Nikole biskupa u Kraljevici, te odlazi u novicijat Družbe Isusove u Split.

Vlč. Domagoj Duvnjak razriješen je službe župnog vikara u župi sv. Mateja apostola u Viškovu, te je imenovan upraviteljem župe sv. Nikole biskupa u Kraljevici.

Vlč. Mateo Šutić, đakon, obavljat će đakonski praktikum u župi sv. Mateja apostola u Viškovu.

Vlč. Marko Pavlinović, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u župama sv. Bartola apostola u Cerniku, sv. Franje Asiškog u Kukuljanovu i Presvetog Srca Isusova u Škrljevu.

Vlč. Ivan Devčić, mladomisnik, upućen je na studij moralne teologije u Rimu.

Vlč. Josip Kolega ekskardiniran je iz Riječke nadbiskupije, te inkardiniran u Porečko i Pulsku biskupiju.

Vlč. Mihael Mustač, đakon, obavljat će đakonski praktikum u župama sv. Jelene djevice i mučenice u Dramlju i Pohođenja BDM u Triblju.

Vlč. Josip Blažotić razriješen je službe upravitelja župa Bezgrješnog Začeća BDM u Velom Brgudu, sv. Marije Magdalene u Velim Munama i sv. Martina biskupa u Vodicama, te je imenovan njihovim župnikom.

Vlč. Nikola Gajić razriješen je službe upravitelja župa sv. Petra i Pavla apostola u Bribiru i sv. Dujma mučenika u Driveniku, te je imenovan njihovim župnikom.

Vlč. dr. Tomislav Zečević razriješen je službe upravitelja župa sv. Antuna Padovanskog u Fužinama i sv. Jurja mučenika u Liču, te je imenovan njihovim župnikom.

Vlč. mr. Đuliano Trdić razriješen je službe župnog upravitelja župa sv. Bartola apostola u Cerniku, sv. Franje Asiškog u Kukuljanovu i Presvetog Srca Isusova u Škrljevu, te je imenovan njihovim župnikom.

Vlč. Pero Marijanović razriješen je službe upravitelja župe Krista Kralja u Matuljima, te je imenovan njenim župnikom.

Vlč. Hrvoje Poljak razriješen je službe upravitelja župe sv. Ivana Nepomuka u Vrbovskom, te je imenovan njenim župnikom.

Bojan Bijelić, DI razriješen je službe župnog vikara župe Presvetog Srca Isusova u Rijeci.

Šime Marinović, DI imenovan je župnim vikarom župe Presvetog Srca Isusova u Rijeci.

Preuzimanja novih službi bit će provedena tijekom mjeseca srpnja i kolovoza 2020.