Budi dio naše mreže
Izbornik

Indijski biskupi objavili priručnik o ekumenizmu

New Delhi (IKA)

Katolička Crkva u Indiji objavila je priručnik za bolje razumijevanje ekumenizma pod naslovom: „Da svi budu jedno: Ekumenizam iz katoličke perspektive”, prenosi agencija Kathpress.

Izdavač djela objavljenoga u New Delhiju je Indijska biskupska konferencija i apostolski nuncij u Indiji i Nepalu nadbiskup Leopoldo Girelli. Nuncij Girelli za agenciju Ucanews istaknuo je 1. rujna potrebu za obrazovanjem za ekumenski dijalog „koji treba promicati u cijeloj Indiji”, kako je pozvao II. vatikanski koncil. Biskup Anil Thomas Joseph Couto iz Delhijske dijeceze napomenuo je da je za napredak ekumenizma potrebna teološka formacija ekumenskoga usmjerenja na svim obrazovnim ustanovama u zemlji. Mons. Couto bio je predsjednik Biskupskoga povjerenstva za ekumenizam Indijske BK i poznat je kao veliki promicatelj zajedništva među kršćanima.

Na predstavljanju priručnika na 332 stranice okupili su se i predstavnici protestantskih Crkava. U većinski hinduističkoj Indiji 2,3 posto od 1,3 milijarde Indijaca izjašnjava se kršćanima.

Ključne riječi:
ekumenizam Indija priručnik