Budi dio naše mreže
Izbornik

Inicijativa ‘Što je muškarac bez krunice?’ u marijanskom mjesecu svibnju

Zagreb (IKA)

Inicijativa ‘Što je muškarac bez krunice?’ je inicijativa koja potiče sve muškarce na molitvu krunice, a provodi se dva puta godišnje, u Gospinim mjesecima, svibnju i listopadu. Cilj je ove inicijative upravo na temelju izazova (#krunicachallenge) potaknuti muškarce na svakodnevnu molitvu krunice, kroz cijelu godinu, kao i na pobožnost prema Blaženoj Djevici Mariji kako bi se krunica napokon vratila gdje i pripada – u obitelji. Krunica se u tim mjesecima može moliti na različite nakane.

Svakoga dana objavljivat će se i poticajne misli o Mariji, molitvi i krunici kako bismo još više uronili u samu marijansku pobožnost, ali i u plodove koje ona donosi.

O plodovima učestale molitve krunice govorili su i pisali mnogi svećenici, pape, ali i laici. Slijedi izbor nekoliko citata o molitvi krunice:

‘Krunica je najljepša i najbogatija milostima od svih molitvi; to je molitva koja najviše dira Srce Majke Božje… I ako želite da mir prevlada u vašim domovima onda molite obiteljsku krunicu.’ – sv. Pio X.

‘Idite prema Gospi. Ljubite je! Uvijek molite krunicu. Izmolite je dobro. Molite je što češće možete. Budite duše molitve. Nikada se ne umarajte od molitve, ona vam je najpotrebnija. Molitva potresa Božje srce, po njoj dobivate potrebne milosti.’ – sv. Padre Pio

‘Nitko ne može živjeti konstantno u grijehu a istodobno moliti krunicu. Ili će odustati od grijeha ili će odustati od krunice.’ – biskup Hugh Doyle

‘Sveta krunica je snažno oružje. Koristi je s pouzdanjem i bit ćeš zapanjen rezultatima.’ – sv. Josemaria Escriva

‘Krunica je najizvrsniji oblik molitve i najefikasnije sredstvo za postizanje vječnog života. To je lijek za sva naša zla, korijen svih naših blagoslova. Ne postoji izvrsniji način molitve.’ – papa Lav XIII.

“Krunica je putovnica u raj. Krunica je ulaznica u raj” – sveti Ivan XXIII., papa.

Više informacija na mrežnoj stranici Muževni budite.