Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: svibanj

Papa mladima: Riskirajte, ako želite izgraditi bolji svijet

U videosnimci s molitvenom nakanom za svibanj, posvećenom mladićima i djevojkama u cijelom svijetu, papa Franjo traži hrabrost i slušanje, te potiče na puni život koji je plod darivanja sebe u služenju drugima. Osim toga, potaknuo ih je da razgovaraju s djedovima i bakama jer njihova mudrost vodi dalje od trenutačnih problema, izvijestio je Vatican News.

Papina molitvena nakana za svibanj

U videoporuci molitvene nakane za mjesec svibanj, koju je objavila Papina svjetska molitvena mreža, papa Franjo moli za osobe odgovorne za financije.

Poziv biskupa Komarice na molitvu tijekom Gospina mjeseca protiv pandemije

Banjolučki biskup Franjo Komarica uputio je preko svojih župnika svim članovima svoje biskupije poziv i poticaj na svakodnevnu motivu Gospi, „Zdravlju bolesnih“ protiv aktualne pandemije koronavirusa kako bi se i članovi Banjolučke biskupije „duhovno povezali sa Svetim Ocem i brojnim Gospinim štovateljima diljem svijeta u zajedničkoj molitvenoj akciji oko suzbijanja ove opake bolesti“.

Inicijativa ‘Što je muškarac bez krunice?’ u marijanskom mjesecu svibnju

Inicijativa ‘Što je muškarac bez krunice?’ je inicijativa koja potiče sve muškarce na molitvu krunice, a provodi se dva puta godišnje, u Gospinim mjesecima, svibnju i listopadu. Cilj je ove inicijative upravo na temelju izazova (#krunicachallenge) potaknuti muškarce na svakodnevnu molitvu krunice, kroz cijelu godinu, kao i na pobožnost prema Blaženoj Djevici Mariji kako bi se krunica napokon vratila gdje i pripada – u obitelji. Krunica se u tim mjesecima može moliti na različite nakane.

Svibanjski broj revije Kana

Kana za svibanj donosi niz tekstova koji prate život domaće i opće Crkve kao i domovinsku problematiku.

1 2