Budi dio naše mreže
Izbornik

Inicijativa za trajno euharistijsko klanjanje u Splitu

Split (IKA)

Član francuske družbe Misionara Presvete euharistije iz Argentine o. Justo Lofeudo došao je u petak, 21. kolovoza na razgovor u Nadbiskupski ordinarijat u Splitu kako bi predstavio plan uspostave trajnog euharistijskog klanjanja u Splitu.

Dopratio ga je don Mirko Barbarić, salezijanac, župni vikar u župi Pomoćnice kršćana na Kmanu koji mu je pri ruci kao prevoditelj i pomoćnik. Budući da je splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić bio spriječen, na razgovor ih je primio pastoralni vikar don Nediljko Ante Ančić.

O. Justo želio je upoznati nadbiskupa s inicijativom da u župama grada Splita svećenicima i vjernicima izloži svoj plan uspostave trajnog euharistijskog klanjanja, pronađe dovoljno vjernika klanjatelja te ih formira kako bi se u prikladnoj kapeli ili crkvi moglo pokrenuti danonoćno klanjanje. Za ostvarenje toga pastoralnog pothvata potrebno je odobrenje i potpora mjesnog ordinarija, navodi se u izvješću na mrežnoj stranici Splitsko-makarske nadbiskupije.

O. Justo već godinama djeluje kao misionar Euharistije u različitim europskim zemljama (Poljska, Mađarska, Rumunjska), a u Hrvatsku je navraćao više puta te je u Rijeci i Dubrovniku već uspio uspostaviti trajno euharistijsko klanjanje pred Presvetim (adoratio perpetua).