Budi dio naše mreže
Izbornik

Intervju prof. dr. Josipa Šalkovića za Glas Koncila

Zagreb (IKA)

Autor „Priručnika za upravljanje župom“ prof. dr. Josip Šalković u intervjuu u Glasu Koncila priređenom za nedjelju 21. travnja govori o izazovima vođenja župe, odnosu svećenika i laika i djelovanju župe na tragu potreba stvarnih ljudi.

Autor prvog priručnika za upravljanje župom prof. dr. Josip Šalković u intervju ističe kako je „župa najvažnija struktura partikularne Crkve za rasplamsavanje evangelizacijskoga žara i izlaženja ususret ‘najdubljim i najistinskijim željama čovjekova srca, dajući smisao i nadu životu pojedinca i obitelji’, kako je to za župu znao reći papa Benedikt XVI.“.

O svom novom djelu dr. Šalković je, među ostalim, rekao: „Priručnikom se ne želi proširiti već širok prostor župnikovih zadaća niti potaknuti da se župnička služba pretvori u službu ekonoma ili računovođe ili blagajnika ili konzervatora ili povjesničara umjetnosti ili ‘crkvenoga menadžera’ ili upravnoga referenta ili sl., nego se župnicima želi pomoći da njihovo upravljanje župom na kanonskom i državnom području bude upravljanje brižljivošću dobra domaćina“.

„Priručnik za upravljanje župom“ objavljen je u nakladi Glasa Koncila.