Budi dio naše mreže
Izbornik

Ispraćaj 12. hrvatskog kontingenta u Afganistan

Zagreb (IKA)

U vojarni „Pukovnik Marko Živković“ na zagrebačkom Plesu 6. ožujka, svečano je u Afganistan ispraćen 12. hrvatski kontingent (HRVCON), koji ima 107 pripadnika, u NATO misiju potpore miru „Resolute Support“.

Zapovjednik 12. HRVCONA-a  je brigadir Ivica Matanović. Uz stožerne dužnosti, pripadnici će obnašati savjetovanja pripadnika afganistanske vojske, policije i specijalnih snaga, dužnosti zaštitnih snaga savjetnika i savjetničkih timova, medicinske i vojno-policijske dužnosti.

Nakon svečanog programa, pripadnici kontingenta u kapeli vojne kapelanije Sv. Petar i Pavao okupili su se na misi koju je predvodio vojni ordinarij u RH Jure Bogdan u koncelebraciji s vojnim kapelanom don Brankom Čageljom, koji se upućuje u mirovnu misiju kao pripadnik 12. HRVCON-a.  Tijekom misije, on će pružati vojnicima duhovnu i emocionalnu potporu koja je važna za što bolje obavljanje zadaća, te biti znak Božje prisutnosti među njima.

Biskup Bogdan svim pripadnicima HRVCON-a uputio je riječi ohrabrenja sa željom da se vrate svojim obiteljima i u svoju domovinu, zdravi i ponosni što su mogli sudjelovati u tako časnoj misiji.