Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: bogdan

Mala Gospa u vepričkom svetištu 

Središnje misno slavlje predvodio je vojni ordinarij u RH Jure Bogdan uz koncelebraciju splitsko-makarskoga nadbiskupa Marina Barišića, nadbiskupa koadjutora Dražena Kutlešu, upravitelja svetišta don Miju Šurlina i s oko desetak svećenika.

Dan vojne kapelanije „Sveti Petar i Pavao“

Dan vojne kapelanije „Sv. Petar i Pavao“ u vojarni „Pukovnik Marko Živković“ proslavljen je u ponedjeljak 29. lipnja na zagrebačkom Plesu svečanim misnim slavljem koje je predvodio je vojni ordinarij u RH Jure Bogdan. 

Svećeničko ređenje u Vojnome ordinarijatu

Vojni ordinarij u RH Jure Bogdan predvodio je u subotu 27. lipnja svečanu misu u tijeku koje je na naslov Vojnoga ordinarijata za svećenika zaredio đakona don Matu Mihaljevića.

Biskup Bogdan predvodio spomen slavlje u Glini

U sklopu svečanoga programa obilježavanja 29. obljetnice početka oružanog otpora na glinskom području misno slavlje na temeljima u Domovinskome ratu srušene crkve Sv. Ivana Nepomuka u Glini predvodio je vojni biskup Jure Bogdan.

Obilježeni Dan Hrvatske vojske i Dan Hrvatske kopnene vojske

Dan Hrvatske vojske i Dan Hrvatske kopnene vojske te 29. obljetnica ustrojavanja Hrvatske vojske svečano su obilježeni 27. i 28. svibnja. Vojni biskup Jure Bogdan predslavio je misu zadušnicu za stradale u Domovinskom ratu, objavljeno je na mrežnim stranicama Vojnoga ordinarijata.

Misa posvete ulja u Vojnom ordinarijatu

Na Veliki četvrtak, 9. travnja, u kapelici Vojnog ordinarijata u Zagrebu vojni ordinarij Jure Bogdan predslavio je obrede i Misu posvete ulja u kojem se blagoslivlja bolesničko i katekumensko ulje i posvećuje krizma.

Ispraćaj 12. hrvatskog kontingenta u Afganistan

U vojarni „Pukovnik Marko Živković“ na zagrebačkom Plesu 6. ožujka, svečano je u Afganistan ispraćen 12. hrvatski kontingent (HRVCON), koji ima 107 pripadnika, u NATO misiju potpore miru „Resolute Support“.

Đakonsko ređenje u Vojnom ordinarijatu

Vojni ordinarij u RH mons. Jure Bogdan predvodio je u subotu 12. listopada u crkvi Sv. Franje Ksaverskog u Zagrebu svečano euharistijsko slavlje na kojem je za đakona zaredio Matu Mihaljevića.

Biskup Bogdan predvodio molitvu kod spomen-obilježja u Borovu

U sklopu programa obilježavanja 28. obljetnice Memorijala dvanaest redarstvenika u četvrtak, 2. svibnja vojni ordinarij u RH msgr. Jure Bogdan predvodio je molitvu kod spomen-obilježja u Borovu i misu u crkvi sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima.

1 2