Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: bogdan

Biskup Bogdan predvodio molitvu kod spomen-obilježja u Borovu

U sklopu programa obilježavanja 28. obljetnice Memorijala dvanaest redarstvenika u četvrtak, 2. svibnja vojni ordinarij u RH msgr. Jure Bogdan predvodio je molitvu kod spomen-obilježja u Borovu i misu u crkvi sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima.

Misa zadušnica za dvanaestoricu hrvatskih redarstvenika

Vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj msgr. Jure Bogdan u suslavlju četvorice svećenika, predvodio je u četvrtak 2. svibnja u crkvi Sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima misu zadušnicu za dvanaestoricu hrvatskih redarstvenika, pripadnika Specijalne policije Vinkovci, koji su 2. svibnja 1991. godine mučki ubijeni u Borovu Selu.

Svetkovina sv. Josipa, zaštitnika Ratne škole „Ban Josip Jelačić“

Povodom svetkovine sv. Josipa, zapovjednik HVU-a „Dr. Franjo Tuđman“ general-bojnik Mate Pađen i zaprešićki gradonačelnik Željko Turk organizirali su 19. ožujka u Zaprešiću svečanu proslavu obilježavanja blagdana sv. Josipa, zaštitnika Ratne škole „Ban Josip Jelačić“.

Misa zornica i blagoslov Ministarstva obrane RH i Glavnog stožera OS RH

U Ministarstvu obrane RH i Glavnom stožeru Oružanih snaga RH služena je u ponedjeljak 17. prosinca misa zornica i održan obred Božjega blagoslova. Na misi zornici i blagoslovu okupili su se potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov sa suradnicima, državnim tajnicima i pomoćnicima ministra obrane te brojni djelatnici.

Misa za kadete OS RH i prisega 16. naraštaja u Splitu

Vojni ordinarij u RH Jure Bogdan predvodio je u četvrtak 20. rujna u katedrali Sv. Dujma u Splitu misu u povodu svečane prisege 16. naraštaja kadeta Oružanih snaga RH (OS RH) i početka akademske godine na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman" (HVU).