Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: bogdan

Obilježeni Dan Hrvatske vojske i Dan Hrvatske kopnene vojske

Dan Hrvatske vojske i Dan Hrvatske kopnene vojske te 29. obljetnica ustrojavanja Hrvatske vojske svečano su obilježeni 27. i 28. svibnja. Vojni biskup Jure Bogdan predslavio je misu zadušnicu za stradale u Domovinskom ratu, objavljeno je na mrežnim stranicama Vojnoga ordinarijata.

Misa posvete ulja u Vojnom ordinarijatu

Na Veliki četvrtak, 9. travnja, u kapelici Vojnog ordinarijata u Zagrebu vojni ordinarij Jure Bogdan predslavio je obrede i Misu posvete ulja u kojem se blagoslivlja bolesničko i katekumensko ulje i posvećuje krizma.

Ispraćaj 12. hrvatskog kontingenta u Afganistan

U vojarni „Pukovnik Marko Živković“ na zagrebačkom Plesu 6. ožujka, svečano je u Afganistan ispraćen 12. hrvatski kontingent (HRVCON), koji ima 107 pripadnika, u NATO misiju potpore miru „Resolute Support“.

Đakonsko ređenje u Vojnom ordinarijatu

Vojni ordinarij u RH mons. Jure Bogdan predvodio je u subotu 12. listopada u crkvi Sv. Franje Ksaverskog u Zagrebu svečano euharistijsko slavlje na kojem je za đakona zaredio Matu Mihaljevića.

Biskup Bogdan predvodio molitvu kod spomen-obilježja u Borovu

U sklopu programa obilježavanja 28. obljetnice Memorijala dvanaest redarstvenika u četvrtak, 2. svibnja vojni ordinarij u RH msgr. Jure Bogdan predvodio je molitvu kod spomen-obilježja u Borovu i misu u crkvi sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima.

Misa zadušnica za dvanaestoricu hrvatskih redarstvenika

Vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj msgr. Jure Bogdan u suslavlju četvorice svećenika, predvodio je u četvrtak 2. svibnja u crkvi Sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima misu zadušnicu za dvanaestoricu hrvatskih redarstvenika, pripadnika Specijalne policije Vinkovci, koji su 2. svibnja 1991. godine mučki ubijeni u Borovu Selu.

1 2