Budi dio naše mreže
Izbornik

Iz tiska izišao novi broj Glasnika svetog Josipa

Zagreb (IKA)

Iz tiska je izašao novi, treći u ovoj godini, broj Glasnika svetog Josipa u izdanju Hrvatskoga nacionalnog svetišta svetog Josipa.

Na 68 stranica uz mnoštvo fotografija Glasnik donosi brojne tekstove o štovanju svetog Josipa u Nacionalnom svetištu, ali i u osobnim pobožnostima. Uočava se kako sveti Josip postaje sve prisutniji u katoličkom vjerničkom društvu u Hrvatskoj. Prisutan je na svim područjima, u medijima, društvenim mrežama, molitvenim zajednicama i drugdje. No, najbitnije je što postaje prisutniji i na duhovnoj razini hrvatskoga naroda, čemu svjedoče brojni hodočasnici koji svakodnevno dolaze u Josipovo svetište u Karlovcu. Tome u prilog idu i brojna svjedočanstva onih koji su tražili pomoć i zagovor sv. Josipa, a tome svjedoči i činjenica da se svake srijede diljem Hrvatske ljudi okupljaju na molitvu svetome Josipu.  Također tome u prilog idu i oni koji čitaju Glasnik koji prelazi granice Lijepe naše te svoje čitatelje pronalazi po cijeloj Europi, SAD-u, Kanadi, Južnoj Americi, Australiji, Novom Zelandu, čak i u Africi.

U novome broju nalazi se nastavak priče dr. Beljana o svetom Josipu, kao i osvrt na brojna hodočašća zaštitniku Hrvatske. U nastavku teksta franjevca i profesora Danijela Patafte moguće je pročitati što su franjevci govorili o sv. Josipu, dok će se u Prostoru za citat pronaći nešto od svete Majke Terezije. Vjeroučiteljica Katarina Pučar donosi društvenu igru o svetom Josipu, a vjeroučitelj Nikola Kuzmičić daje osobni osvrt na Drugu Sinodu Zagrebačke nadbiskupije koja je nedavno završila. U novom broju nalazi se i povijesni presjek štovanja svetog Josipa od Drugog vatikanskog sabora do danas. Čitatelji Glasnika prisjetit će se i graditelja svetišta, župnika mons. Marijana Radanovića.

Novi broj Glasnika svetog Josipa može se nabaviti u župama i hrvatskim katoličkim misijama te u Hrvatskom nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu.