Budi dio naše mreže
Izbornik

Iz tiska izašao prvi ovogodišnji broj mjesečnika "Zvona"

Rijeka (IKA)

Prvi broj mjesečnika "Zvona" u ovoj kalendarskoj godini donosi odjeke s mise u katedrali sv. Vida 16. prosinca koja je za Riječku nadbiskupiju imala dvostruku važnost. Bila je to misa pod kojom je u službu uveden nadbiskup koadjutor Mate Uzinić koji je od toga trenutka preuzeo svoje dužnosti u Riječkoj nadbiskupiji. Tu je misu predvodio nadbiskup Ivan Devčić proslavivši tako 20. obljetnicu svojega ređenja za prvog riječkog nadbiskupa.

Mons. Mate Uzinić i mons. Ivan Devčić / Foto: Helena Anušić

“Zvona” stoga donose prvo obraćanje nadbiskupa Uzinića svećenicima i vjernicima Riječke nadbiskupije. U povodu obljetnice nadbiskupa Devčića u mjesečniku se nalazi i poseban prilog o plodovima njegova 20 godina dugog vođenja Riječke nadbiskupije.

Karitativne djelatnosti na prijelazu iz stare u novu godinu bile su usmjerene ka stradalima u potresu u Sisačkoj biskupiji, a više o tome također može se pronaći u novom broju “Zvona”, kao i vijesti te stalne rubrike u kojima  dopisnici pišu o medicini, crkvenoj glazbi i povijesti ili donose duhovna promišljanja.

Novi broj mjesečnika Zvona može se pronaći u crkvama Riječke nadbiskupije i Gospićko-senjske biskupije, kao i u Nadbiskupskom ordinarijatu u Rijeci.

Također, “Zvona” se mogu pročitati i na poveznici: Zvona br. 1 – 2021.