Budi dio naše mreže
Izbornik

Izišao novi broj Glasnika svetog Josipa

Karlovac (IKA)

O svetkovini svetog Josipa, zaručnika Blažene Djevice Marije, Hrvatsko nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu izdalo je novi broj Glasnika svetog Josipa.

Ove se godine navršava 150 godina otkako je dr. Josip Stadler 1. siječnja 1873. pokrenuo zabavno-poučni časopis za mlade i odrasle, Glasnik svetog Josipa. O tom događaju u novom broju Glasnika piše dr. sc. Agneza Szabo.

O pristupu svetog Josipa prema Bogu piše Nikola Kuzmičić, a o tome kako je svetac obavljao svoje dužnosti piše dr. Josip Beljan. Svaki je svetac imao čvrst odnos s Gospodinom kojega je njegovao kroz molitvu i sakramentalni život. Nešto o tome zapisala je u Prostoru za citat Lorena Ninčević. Glasnik donosi i članak kustosa zagrebačke katedrale Tomislava Plukavca o Josipovim oltarima, slikama i kipovima u Zagrebačkoj katedrali. Prof. dr. Bodrožić piše o svetom Josipu kao čovjeku Božje tišine.

Na naslovnici prvog ovogodišnjeg Glasnika nalazi se slika svetog Josipa koju je naslikao povjesničar umjetnosti red. prof. art. Marijan Jakubin i koju je darovao galeriji „Martin Borković“ Hrvatskoga nacionalnog svetišta svetog Josipa. Vitraži, oltarne pale i druge umjetničke slike na temu svetog Josipa Marijna Jakubina ukrašuju Glasnik svetog Josipa.

Glasnik svetog Josipa može se nabaviti u župnim uredima, hrvatskim katoličkim misijama i nacionalnom svetištu svetog Josipa.