Budi dio naše mreže
Izbornik

Izbornik Zlatko Dalić pozvao mlade na SHKM

Zagreb (IKA)

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić pozvao je sve mlade da se prijave i dođu na Susret hrvatske katoličke mladeži (SHKM) u Zagrebu, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Zlatko Dalić, koji je osvojio srebro s nogometnom reprezentacijom na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018., poručio je mladima da se odazovu ovom radosnom događaju. “Svi ste pozvani! Dođite na ovaj susret radosti i ljubavi”, poručio je popularni hrvatski izbornik mladima.
Tijekom prvenstva u Rusiji Zlatko Dalić je često naglašavao važnost zajedništva i poniznosti kao ključnih vrijednosti na putu prema najvećem uspjehu hrvatskog nogometa.
“Vjerujem da nam dragi Bog uvijek otvara vrata ako činimo dobro. Mnogo stvari napravio sam u životu da sam pogriješio, ali sam na svojim greškama učio i popravljao. Uvijek ujutro kad se probudim izmolim i kažem: “Dragi Bože, novi je dan i ti me vodi svojim putem, onako kako ti misliš da treba biti, ja ću to poštovati i ići tim putem.” Kad mi treba pomoć, znam da će, i kad se zatvore sva vrata, Bog otvoriti prozorčić“ – rekao je Dalić tijekom svog svjedočanstva u jednoj zagrebačkoj crkvi.
Upravo je zajedništvo i povezanost u Kristu ono što najbolje opisuje susrete hrvatske katoličke mladeži. Nadolazeći SHKM jedanaesti je po redu, a 9. i 10. svibnja mlade će po prvi put ugostiti Zagrebačka nadbiskupija. Prijave za zagrebački SHKM otvorene su do 15. ožujka. Prijaviti se mogu svi mladi od krizmaničke dobi (8. razred osnovne škole) do 30 godina. Prijave se prikupljaju u župama kod župnika, župnih vikara ili animatora. Podaci potrebni za prijavu su: ime i prezime, spol, datum rođenja, veličina majice, broj mobitela, e-mail, mjesto i župa iz koje dolazite te dolazite li na jedno noćenje ili dva (postoji opcija dolaska u petak). Kotizacija za Susret iznosi 30 kuna.
Podsjećamo, na Susret hrvatske katoličke mladeži pozvao je i hrvatski rukometni reprezentativac Marino Marić.