Budi dio naše mreže
Izbornik

Izlet Zavoda sv. Jeronima na Montevergine i u Avellino

Avellino (IKA)

Svećenici studenti i poglavari, redovnice i djelatnice te nekoliko suradnika Papinskog hrvatskog zavoda sv. Jeronima u Rimu u subotu 27. travnja bili su na jednodnevnom izletu i hodočašću u Svetištu Montevergine, u talijanskoj pokrajini Kampaniji i gradu Avellinu smještenom u podnožju svetišta, izvijestili su iz Zavoda.

Do svetišta su se uspeli uspinjačom, jednom od najstrmijih u Europi, koja povezuje gradić Mercogliano i samo svetište. Po dolasku u svetište, koje je dio benediktinske opatije koju je 12. stoljeću osnovao sv. Guglielmo iz Vercellija, slavili su misu u kripti sv. Guglielma. Misu je predvodio rektor Zavoda Marko Đurin, a propovijedao duhovnik o. Alan Modrić. 

Nakon mise pod stručnim su vodstvom razgledali baziliku u kojoj se nalazi velika oltarna Gospina slika (ikona) iz 14. stoljeća poznata pod nazivom Madonna di Montevergine ili Mamma Schiavona.

U popodnevnim satima su pak, također uz stručno vodstvo, ukratko prošetali gradom Avellinom te posjetili katedralu Uznesenja Blažene Djevice Marije i pokrajnju crkvu Bratovštine Bezgrešnog Začeća s kriptom sv. Blaža, izvijestili su iz Zavoda.