Budi dio naše mreže
Izbornik

Izrađena nova internetska stranica o bl. Ivanu Merzu

Zagreb (IKA)

Uoči ovogodišnje svetkovine Božića izrađena je nova, modernizirana internetska stranica o bl. Ivanu Merzu, kojoj je moguće pristupiti preko već poznate domene www.ivanmerz.hr.

Nova stranica omogućuje lakši pristup mnogobrojnim informacijama o životu i djelovanju hrvatskog blaženika. Stranica je obogaćena novim bočnim podstranicama na kojima se lako mogu pronaći svi važni biografski podaci bl. Ivana Merza poput datuma rođenja, informacija o studiju, boravku u ratu te javnom djelovanju, sve do kraja njegova života. Tu je i opširan prikaz njegove beatifikacije te podaci o njegovu štovanju u Hrvatskoj i u svijetu.

Podstranice omogućuju i pretraživanje tekstova koje je napisao Blaženik te tekstova koji su napisani o njemu. Stranica ima prijevode njegovih osnovnih podataka i na stranim jezicima, a obogaćena je također brojnim fotografijama blaženog Ivana. Tu se nalazi i katolički kalendar izrađen prema službenom Rimskom martirologiju iz kojega je za svaki dan odabrano nekoliko najvažnijih blaženika i svetaca kojih se Crkva toga dana spominje.

U podstranici Preuzimanje mogu se pronaći i besplatno preuzeti razne brošure i knjige od bl. Merza kao i one napisane o njemu. Također je dostupno i svih sedam svezaka njegovih Sabranih djela u pdf formatu u kojima je objavljena cijela blaženikova pisana ostavština. Zainteresirani koji bi htjeli nabaviti tiskano izdanje Sabranih djela mogu se obratiti Postulaturi bl. Ivana Merza putem e-maila: postulaturaim@gmail.com.

Novu internetsku stranicu izradila je tvrtka Webeffect, čiji je vlasnik Karlo Strunje, kojemu Postulatura posebno zahvaljuje za uloženi trud.