Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: postulatura-bl-ivana-merza

Svečano otkrivena spomen-ploča blaženom Ivanu Merzu

Spomen-ploča hrvatskom intelektualcu, piscu, doktoru znanosti, blaženiku Ivanu Merzu svečano je otkrivena 17. veljače u ulaznom predvorju glavne zgrade Knjižnica grada Zagreba. Spomen-ploča postavljena je u Starčevićevu domu, zgradi u kojoj je blaženik živio posljednjih devet godina života, objavljeno je na mrežnim stranicama Zagrebačke nadbiskupije.

Vicepostulator kauze bl. Ivana Merza na Filipinima završio posjet Hrvatskoj

Vicepostulator kauze bl. Ivana Merza na Filipinima prof. dr. Dave dela Cruz završio je 10. prosinca 2023. posjet Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, u kojem je bio od 1. prosinca u povodu obilježavanja 100. obljetnice osnivanja Hrvatskog orlovskog saveza i uvođenja Katoličke akcije u Crkvu u Hrvata.

Počeo program „S orlovima u visine“

U organizaciji Postulature bl. Ivana Merza u subotu, 7. listopada održan je u Zagrebu prvi susret sudionika programa „S orlovima u visine!“ - tjelesno-duhovnog razvoja po uzoru na bl. Ivana Merza.

Dan sjećanja i molitve za klauzurne redovnice

U Katoličkoj Crkvi se od 1953. godine 21. studenog slavi Svjetski dan „Pro orantibus“ posvećen redovnicama koje žive i mole u klauzurnim samostanima i provode ondje Bogu posvećen, kontemplativni život.