Budi dio naše mreže
Izbornik

Javni poziv za poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama

Zagreb (IKA)

U okviru drugog paketa mjera za poticanje i ponovno pokretanje kulturnog života kao i proizvodnje i distribucije kulturnih i umjetničkih sadržaja Ministarstvo kulture objavilo je Javni poziv za poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama.

Ovogodišnji Javni poziv je u novonastalim okolnostima epidemije COVID-19 posebno usmjeren na aktivnosti prilagodbe poslovnih modela proizvodnje i distribucije kulturno umjetničkih sadržaja kako bi se olakšala dostupnost i omogućio pristup širem krugu korisnika i publike.

Pozivom su obuhvaćena područja izvedbene umjetnosti, književno-nakladnička i knjižarske djelatnost, vizualne umjetnosti i audiovizualne djelatnosti. Javni poziv je usmjeren na uspostavu alternativnih načina i modela poslovanja s ciljem dugoročne primjene i iskoristivosti novih rješenja u daljnjem poslovanju. Posebno će se vrednovati i poticati kreativno i interdisciplinarno umrežavanje, naročito među domaćim partnerima, radi ostvarivanja navedenih ciljeva.

Pravo prijave imaju trgovačka društva, zadruge i ustanove (kojima osnivač nije tijelo javne vlasti), obrt, umjetnička organizacija, djelatnosti slobodnih zanimanja (uključujući umjetnike koji obavljaju samostalnu djelatnost). Ukupni iznos osiguranih sredstava je 8 milijuna kuna, a rok prijave je do 28. lipnja 2020. godine.

Više informacija o kriterijima i načinu prijave dostupno je na poveznici: https://www.min-kulture.hr/default.aspx?id=24524