Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kultura

Papa: Neka znanost i mudrost domorodačkog stanovništva zajedno štite planet

Papa Franjo primio je u četvrtak, 14. ožujka sudionike konferencije koja se održava u Vatikanu o temi "Indigenous Peoples' Knowledge and the Sciences. Combining knowledge and science on vulnerabilities and solutions for resilience" ponovno ističući da kulture, tradicije i duhovnost valja zaštititi u njihovoj različitosti: neka traženje dijaloga, pravednosti i mira podupre upravljanje resursima na koordiniran način, kako bi se „odgovorilo na hitne izazove koji utječu na zajednički dom i obitelj naroda", rekao je Papa.

Svjedoci: časni sluga Božji Matteo Ricci

Na redovnoj općoj audijenciji u srijedu, 31. svibnja papa Franjo nastavio je ciklus kateheza na zajedničku temu „Strast za evangelizacijom: vjernikov apostolski žar“. Papa je svoju 15. po redu katehezu na temu evangelizacije posvetio "apostolu Kine", časnom sluzi Božjem Matteu Ricciju.

Papa Franjo: I danas postoji opasnost od ideologijâ koje ne daju slobodu

U svom posljednjem govoru u Mađarskoj, održanom u nedjelju 30. travnja tijekom susreta s predstavnicima akademske zajednice i svijeta kulture na Katoličkom sveučilištu „Péter Pázmány“, papa Franjo govorio je o znanju koje se ne smije ograničiti na tehničko znanje i koje je, da bi postalo kultura, pozvano osloboditi se uskih granica imanja i posjedovanja, izvještava Vatican News.

Europska kontinentalna skupština: zaključne preporuke

Tiskovni ured Vijeća europskih biskupskih konferencija objavio je u četvrtak, 9. veljače kratki dokument u kojem su sadržana opažanja s Europske kontinentalne sinodske skupštine u Pragu. Tekst dokumenta pod naslovom "Europska kontinentalna skupština: zaključne preporuke" prenosimo u cijelosti

Stručni skup za vjeroučitelje

Stručni skup za vjeroučiteljice i vjeroučitelje Zagrebačke nadbiskupije, Sisačke i Bjelovarsko-križevačke biskupije s temom "Dijalog i interdisciplinarnost u vjeronaučnoj nastavi" održan je 21. veljače.

Zajednička poruka predstavnika europskih i afričkih biskupskih konferencija

Na kraju zajedničkog online seminara Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE) i Vijeća biskupskih konferencija Afrike i Madagaskara (SECAM) održanom 1. i 2. lipnja na temu „Solidarnost u promicanju ljudskog dostojanstva u svjetlu enciklike Fratelli tutti“, dvadeset predstavnika kontinentalnih biskupskih konferencija Afrike i Europe odobrilo je završnu Poruku upućenu „svoj našoj braći biskupima, svećenicima, đakonima, redovnicima i vjernicima laicima Crkve Božje diljem Afrike i Europe“.

Socijalna tribina o Crkvi i kulturi

Mr. Igor Jakobfi, voditelj „Socijalnog četvrtka“, u četvrtak 25. veljače u Vikarijatu u Osijeku u sklopu socijalnih tribina Instituta za novu evangelizaciju „Sv. Ivan Pavao II.“ govorio je o Crkvi i kulturi.

1 2