Budi dio naše mreže
Izbornik

Jedanaest svećenika iz Nigerije poslano u misije u Europu i Ameriku

Nigerija (IKA)

Prigodom mise kojom je u četvrtak 20. lipnja završio ovogodišnji misijski program u organizaciji Odjela za misije i dijalog, Katoličkog tajništva Nigerije (CSN), jedanaest svećenika iz Nigerije, iz pet katoličkih biskupija, poslano je na pastoralne službe u nekim zemljama Europe i Amerike, izvještava Vatican News.

Orijentacijski tečaj je program pripreme i senzibilizacije za svećenike iz Nigerije koji su poslani u misije u druge zemlje.

U homiliji na misnom slavlju generalni tajnik CSN-a vlč. Zachariah Nyantiso Samjumi, koji je slavio misu u ime biskupskog predstojnika Misija i dijaloga, biskupa Stephena Mamze, naglasio je kako se Isus tijekom svoje zemaljske službe usredotočio na otkrivanje otajstva Kraljevstva čovječanstvu. Dodao je da su prisutnost ljubavi, pravde i milosrđa konačne značajke Kraljevstva Božjega, što se jasno vidi u Kristovu poslanju na zemlji.

Generalni tajnik rekao je da je ovaj tečaj bio važan jer priprema svećenike za misijsko poslanje. Također je potvrdio da su imenovani svećenici bili pripremani za pastoralne zadaće i buduće službe u Europi i Americi.

Poručujući misionarima da ostanu dobri svjedoci činjenice da je Crkva u Africi živa i da se Kraljevstvo Božje neće smanjivati ​​nego će i dalje rasti, vlč. Samjumi na misionare je zazvao Božji blagoslov kako bi ih pratio u njihovom trudu i misionarskom poslanju na mjestima u koja će biti poslani.

U svom govoru na istom misnom slavlju, ravnatelj Odjela za misije i dijalog, o. Joseph Nomhwange, SMA, izrazio je zahvalnost Katoličkoj biskupskoj konferenciji Nigerije (CBCN) za organiziranje ovog izvrsnog programa koji svećenike priprema za misiju.

O. Nomhwange je primijetio da je ono što se događalo zapravo dokaz rasta Crkve u Nigeriji. Također je naglasio važnost da se svećenici odazovu na ona mjesta gdje god postoji potreba za njima kako bi Božji narod diljem svijeta nastavio slušati Kristovu evanđeosku poruku.

Ključne riječi:
Amerika europa misije Nigerija