Budi dio naše mreže
Izbornik

Jordanskom kralju i kraljici dodijeljena vatikanska nagrada

New York (IKA)

Stalni predstavnik Svete Stolice pri Ujedinjenim narodima u New Yorku nadbiskup Gabriele Caccia odao je počast jordanskom kralju Abdulahu II. ibn Al-Husseinu i kraljici Raniji Al Abdulah, kojima je dodijeljena ovogodišnja nagrada „Path to Peace“, prenosi u srijedu 11. svibnja Vatican News.

Zaklada Path to Peace (Put do mira), koju je predstavništvo Svete Stolice pri Organizaciji ujedinjenih naroda ustanovilo 1991., jordanskom je  kralju Abdulahu bin Al-Husseinu i kraljici Raniji dodijelila priznanje za njihov prinos dijalogu među vjerama na Bliskom istoku i u svijetu.

Nadbiskup Caccia je, u svojstvu predsjednika Zaklade Path to Peace, objasnio da je nagrada dodijeljena jordanskom kralju i kraljici kao priznanje za njihov rad u službi mira i sklada među različitim religijama na Bliskom istoku i u cijelom svijetu. Nadbiskup je pohvalio ulogu Jordana u prihvatu izbjeglica koji bježe od sukoba poput onih u Palestini, Iraku i Siriji. Naš put prema miru, rekao je kralj Abdulah, mora prolaziti kroz Jeruzalem, koji treba biti sidro mira i suživota, a ne straha i nasilja, prenosi u srijedu 11. svibnja Vatican News.