Budi dio naše mreže
Izbornik

Josipovo u Cetingradu

Cetingrad (IKA)

Središnje misno slavlje predslavio je u utorak 19. ožujka, župnik Donjeg Lapca, Boričevca i Zavalja Dino Rupčić u suslavlju s 8 svećenika, među kojima su bili mjesni župnik Stanko Smiljanić, župnik i dekan mons. Mile Pecić, te umirovljeni svećenik i višegodišnji župnik Cetingrada Marijan Ožur.

Blagdan sv. Josipa koji se slavi kao suzaštitnik župe Uznesenja BDM u Cetingrada je i dan u godini kada ovo kordunsko mjesto, uz brojne hodočasnike, posjete i tisuće ljudi koji sudjeluju na godišnjem stočarskom sajmu, najvećem u ovom dijelu Hrvatske.

Propovjednik je u svojoj blagdanskoj homiliji ocrtao lik sv. Josipa kao osobe potpuno predane volji Božjoj koji u skrovitosti i samozatajnosti brine za svetu nazaretsku obitelj. Time je on brinuo i za čitav ljudski rod ali i našu domovinu. Malo je govorio, ali su ga djela učinila velikim. Bio je pravedan i vjeran muž, blizak narodu u njihovim problemima, dilemama, nesnalaženju u izazovima. Nakon mise narod se tradicionalno zadržao u druženju oko crkve.

 

Ključne riječi:
Cetingrad sv. Josip