Budi dio naše mreže
Izbornik

Kanonski pohod i izbor opatice u Samostanu sv. Klare u Brestovskom

Brestovsko (IKA)

Provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Jozo Marinčić počeo je u srijedu 10. ožujka kanonski pohod Samostanu sv. Klare sestara klarisa u Brestovskom tijekom kojega je izabrana nova uprava samostana. Za opaticu je ponovno izabrana s. M. Hijacinta Batinić, njezina zamjenica je s. M. Klara Vujica, a savjetnica s. Marija Milić.

Izbor nove uprave održan je u četvrtak 11. ožujka pod predsjedanjem vizitatora fra Joze i u nazočnosti dva skrutatora fra Ilije Jurića i fra Nikice Vujice. Zahvalna Bogu za Njegovo vodstvo pri ovom izboru, zajednica se okupila u kapelici i otpjevala himan Tebe Boga hvalimo. Sestre su čestitale novoizabranoj opatici i iskazale joj poslušnost. Na samom kraju s. M. Hijacinta zahvalila je provincijalu za sve što čini za zajednicu sestara klarisa u Brestovskom i obećala trajnu molitvenu potporu njemu i cijeloj Franjevačkoj provinciji Bosne Srebrene. Provincijal je uime franjevačke provincije poručio sestrama da mogu uvijek računati na duhovnu i materijalnu pomoć.

Tijekom kanonskoga pohoda provincijal je razgovarao sa svakom pojedinom redovnicom, a potom je pregledao unutrašnjost samostana te zapisnike i druge knjige zajednice, izvijestila je Konferencija viših redovničkih poglavara i poglavarica Bosne i Hercegovine.