Budi dio naše mreže
Izbornik

Kardinal Bozanić čestitao Uskrs patrijarhu Srpske pravoslavne Crkve

Zagreb (IKA)

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je čestitku prigodom svetkovine Uskrsa patrijarhu Srpske pravoslavne Crkve Porfiriju i episkopima Srpske pravoslavne Crkve u Hrvatskoj. Čestitku prenosimo u cijelosti.

Vaša Svetosti!

Zahvaljujući na uskrsnim čestitkama, koje ste uputili meni i vjernicima Zagrebačke nadbiskupije, molim Duha Svetoga da nas učvrsti u zajedništvu uskrsne vjere i nepokolebljive nade.

Dok u radosti uskrsnog otajstva razmatramo veličinu i dubinu Božje ljubavi, smjerno zahvaljujemo Isusu Kristu što nam je iz poslušnosti Ocu po smrti na Križu i uskrsnuću darovao novi život i što vazmenim otajstvom obnavlja palo čovječanstvo.

Događaji u sadašnjem trenutku govore o krhkosti i nesigurnosti ljudskih planova i programa te sve pozivaju na pouzdanje u Boga i promjenu života. Neka nas i te kušnje potaknu na zahvalnost za Isusovu otkupiteljsku žrtvu i na kršćansku ljubav prema onima koji više trpe.

Za Vas i Vaše novo crkveno služenje u sestrinskoj Srpskoj pravoslavnoj Crkvi, molim svjetlo i snagu Duha Svetoga da Božjem narodu budete i zagovornik i znak Božjeg milosrđa.

Povezan s Vama zajedništvom vjere u Krista Uskrsloga, želim sretan i blagoslovljen Uskrs Vama, Vašim episkopima, svećenstvu, monaštvu i svemu Božjem narodu, povjerenom Vašoj pastirskoj brizi.

Bratski Vas u Gospodinu pozdravljam.

Kardinal Josip Bozanić
nadbiskup metropolit zagrebački