Budi dio naše mreže
Izbornik

Kardinal Bozanić primio kandidate za dame i vitezove Hrvatske magistralne delegacije Viteškoga reda Svetoga groba jeruzalemskog (OESSH)

Zagreb (IKA)

U subotu, 10. lipnja 2023. godine, kardinal Josip Bozanić primio je kandidate za vitezove i dame Hrvatske magistralne delegacije Viteškoga reda Svetoga groba jeruzalemskog.

S njima su bili magistralni delegat za Hrvatsku gosp. Claude Grbeša i još nekoliko vitezova. Kardinal je, kao veliki prior Hrvatske magistralne delegacije, u razgovoru s članovima i kandidatima dotaknuo bitne teme za djelovanje Reda, stavivši naglasak na duhovnu izgradnju pojedinaca te na službu, odnosno služenje u Crkvi. Viteški red Svetoga groba jeruzalemskog pozvan je pomagati Crkvu i kršćane u Svetoj zemlji, brinući se ne samo za duhovnu blizinu, nego i za materijalnu potporu njenom djelovanju, čineći time snažnu poveznicu s Palestinom, zemljom našega Gospodina. Susret s Velikim priorom bio je snažan duhovni poticaj za kandidate i kandidatice uoči skorašnjeg oviteženja i primanja među vitezove i dame koje će se održati 16. rujna 2023. godine u Hrvatskom nacionalnom svetištu u Mariji Bistrici.