Budi dio naše mreže
Izbornik

Kardinal Bozanić uputio pismo sućuti u povodu smrti kardinala Sodana

Zagreb (IKA)

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, uputio je u subotu 28. svibnja kardinalu Pietru Parolinu, državnomu tajniku Svete Stolice, pismo sućuti u povodu smrti kardinala Angela Sodana, nekadašnjega državnog tajnika Svete Stolice i dekana Kardinalskoga zbora u miru. Kardinal Sodano preminuo je u petak 27. svibnja u 95. godini života.

Prenosimo prijevod kardinalova pisma sućuti:
Uzoriti gospodine,
čuvši vijest da je blago u Gospodinu preminuo uzoriti gospodin kardinal Angelo Sodano, nekadašnji državni tajnik i umirovljeni dekan Kardinalskoga zbora, Vama i Svetoj Stolici izražavam iskrenu sućut. U ovome trenutku suosjećam sa svima koji su poznavali i poštovali znamenitoga kardinala te žarko molim za pokoj njegove duše.
Kardinal Angelo Sodano posebno se isticao svojom dugom, vjernom i velikodušnom službom Svetoj Stolici na čelu vatikanske diplomacije i u službi državnoga tajnika Svete Stolice tijekom pontifikata dvojice papa.
Crkva u Hrvatskoj pokojnoga kardinala posebno će pamtiti po njegovoj prisutnosti uz svetoga papu Ivana Pavla II. tijekom triju apostolskih pohoda Hrvatskoj: 1994., 1998. i 2003. godine. Crkva u Hrvatskoj također se sa zahvalnošću prisjeća i važne uloge pokojnoga kardinala u uspostavi mira u našoj regiji kao i u međunarodnome priznanju koje je Republika Hrvatska stekla nakon proglašenja neovisnosti.
Upućujući sa zahvalnošću molitve Bogu za život i djelo pokojnoga kardinala, molim da Bog Otac u svome milosrđu primi dragoga pokojnika darujući mu milost susreta s Kristom i vječni pokoj.
U molitvenome zajedništvu, osnažen nadom u blaženo uskrsnuće, izražavam Vam osjećaje dubokoga poštovanja

Vašoj Uzoritosti
odan u Gospodinu

kardinal Josip Bozanić,
nadbiskup zagrebački