Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kardinal-angelo-sodano

Kardinal Bozanić uputio pismo sućuti u povodu smrti kardinala Sodana

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, uputio je u subotu 28. svibnja kardinalu Pietru Parolinu, državnomu tajniku Svete Stolice, pismo sućuti u povodu smrti kardinala Angela Sodana, nekadašnjega državnog tajnika Svete Stolice i dekana Kardinalskoga zbora u miru. Kardinal Sodano preminuo je u petak 27. svibnja u 95. godini života.

Predsjednik HBK: Kardinal Sodano bio je velik i jednostavan čovjek

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić u izjavi za HKR i IKA-u u subotu 28. svibnja prisjetio se brojnih susreta s nekadašnjim državnim tajnikom Svete Stolice kardinalom Angelom Sodanom, ocijenivši da je bio velik čovjek i diplomat kojeg je krasila jednostavnost i skromnost.

Papa izrazio sućut u povodu smrti kardinala Sodana

Sveti Otac Franjo izrazio je sućut u povodu smrti nekadašnjeg državnog tajnika Svete Stolice kardinala Angela Sodana, poručivši kako je primio mnogo od kardinalovih darova uma i srca, napise dok je obavljao službu dekana Kardinalskog zbora, izvijestio je Vatican News.

Preminuo kardinal Angelo Sodano

Nekadašnji državni tajnik Svete Stolice u razdoblju od 1991. do 2006. i umirovljeni dekan Kardinalskog zbora kardinal Angelo Sodano preminuo je u večernjim satima 27. svibnja u Rimu u 95. godini života, izvijestio je Vatican News.

Papa prihvatio odreknuće kardinala Angela Sodana na mjesto dekana Kardinalskog zbora

Papa Franjo je u subotu 21. prosinca prihvatio odreknuće kardinala Angela Sodana na mjesto dekana Kardinalskog zbora koji je odstupio zbog svoje dobi. Istodobno Papa je posebnim Motu proprijem odredio da će služba dekana Kardinalskog zbora odsad trajati pet godina, uz mogućnost ponovnog izbora i da će na kraju mandata odlazeći dekan dobiti titulu „dekana emeritusa“.