Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa izrazio sućut u povodu smrti kardinala Sodana

Vatikan (IKA)

Sveti Otac Franjo izrazio je sućut u povodu smrti nekadašnjeg državnog tajnika Svete Stolice kardinala Angela Sodana, poručivši kako je primio mnogo od kardinalovih darova uma i srca, napise dok je obavljao službu dekana Kardinalskog zbora, izvijestio je Vatican News.

„Smrt kardinala Angela Sodana budi u mojoj duši osjećaj zahvalnosti Gospodinu za dar ovog cijenjenog čovjeka Crkve, koji je velikodušno živio svoje svećeništvo“, istaknuo je u osobnoj poruci Papa, prisjetivši se važne odgovornosti koje je kardinal Sodano imao unutar vatikanske diplomacije, gdje je među ostalim obnašao „osjetljivu“ službu državnog tajnika. Isto tako, revno je promicao dijalog i pomirenje u nuncijaturama u Quitu, Ekvadoru, Urugvaju i Čileu.

U Rimskoj kuriji, nastavio je Papa, kardinal Sodano svoje poslanje obavljao je s uzornom predanošću. Na svakoj se službi pokazao kao crkveno discipliniran čovjek, drag pastir, animiran željom da posvuda širi kvasac evanđelja.

Brzojav, koji je upućen kardinalovoj sestri Mariji Sodano, Papa završava molitvom za pokojnika te izrazom blizine obitelji i zajednici u mjestu Isola d’Asti, gdje je kardinal Sodano započeo svoju službu. Uputio je posebnu zahvalnost i sestrama svete Marte i svima koji su mu s ljubavlju pomagali.