Budi dio naše mreže
Izbornik

Kardinal Cupich susreo se bogoslovima u zagrebačkoj Bogosloviji

Zagreb (IKA)

Kardinal Blase J. Cupich u društvu zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića u petak 28. siječnja posjetio je zajednicu bogoslova u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu, izvještava Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Dočekao ih je rektor Bogoslovije preč. Željko Faltak, koji je kardinala Cupicha upoznao sa stanjem u bogoslovnom sjemeništu, načinom djelovanja u uvjetima koronavirusa te procesom obnove nakon potresa.

Kardinal Cupich obratio se bogoslovskoj zajednici, najprije zahvalivši kardinalu Bozaniću na prijateljstvu i gostoprimstvu tijekom svakog posjeta Hrvatskoj. Bogoslovima je poručio kako je formacija koju dobivaju važna, no prava se formacija krije u njihovom međusobnom odnosu: u podršci i molitvi. “Kao bogoslovi trebate naučiti međusobno se podržavati ne samo tijekom formacije ovdje u bogosloviji nego i u budućnosti.”

“Vjerujem i kako će vas iskustvo potresa i pandemije ojačati na vašem putu svećeništva. Uvijek budite ustrajni, čak i kad su pred vama mnogi izazovi”, poručio je kardinal Cupich, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije u petak 28. siječnja.