Budi dio naše mreže
Izbornik

Kardinal Puljić dobitnik Večernjakova pečata za životno djelo

Sarajevo (IKA)

Otpravnik poslova Apostolske nuncijature u BiH mons. Amaury Medina Blanco proglasio je u petak 27. svibnja dobitnika Večernjakova pečata za životno djelo – to je umirovljeni vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić, izvijestio je Večernji list.

Sveti Otac je nakon više od pola stoljeća svećeništva umirovio kardinala Puljića u 76. godini života. Kardinal je primio više priznanja za svoj rad i neumorno zalaganje za jednakopravnost svih naroda, zaustavljanje rata na ovim prostorima te izgradnju pravednog društva. Republika Hrvatska na Pantovčaku ga je odlikovala Veleredom kralja Dmitra Zvonimira s lentom i odlikovan je na Pantovčaku za očuvanje hrvatskog identiteta i međureligijsko djelovanje.

„Hvala lijepo na ovom znaku pažnje, od srca čestitam organizatorima i sudionicima ove velike svečanosti Pečata Večernjaka, zajedno s televizijom BHT1. Želim da njihova uloga pozitivno utječe na javnost, kao što su i zamislili, da u ovoj zemlji zavlada pozitivna energija vrednovanja čovjeka, mira, suživota, tolerancije i jednakopravnosti. Neka se istinski taj moj hod u borbi za dijalog nastavi u daljnjem životnom radu. Hvala vam na ovom znaku i uspjeh u radu“, rekao je kardinal Puljić, primajući Večernjakov pečat za životno djelo.
„Pečat za mir“ bilo je geslo ovogodišnje manifestacije Večernjakova pečata.