Budi dio naše mreže
Izbornik

Kardinal Puljić dobitnik „Zeničke povelje mira“

Zenica (IKA)

Na 13. međureligijskoj manifestaciji „Duh Asiza“, održanoj u nedjelju 13. studenoga u zeničkoj župnoj crkvi Sv. Ilije u organizaciji Odbora za međureligijsku suradnju (OMS) iz 'grada čelika', umirovljenom vrhbosanskom nadbiskupu kardinalu Vinku Puljiću uručena je „Zenička povelja mira“, prenosi portal Nedjelja.ba.

Sarajevski muftija i predsjednik Skupštine Međureligijskog vijeća u BiH (MRV) dr. Nedžad ef. Grabus pročitao je odluku o dodjeli „Zeničke povelje mira“ kao priznanje svih vjerskih zajednica i Crkava Zenice kardinalu Puljiću za sav trud i višedesetljetni rad u Međureligijskom vijeću BiH, u čijem je osnivanju sudjelovao 1997.

Svečanost je počela procesijskim ulaskom vjerskih službenika u crkvu među kojima su, uz kardinala Puljića i muftiju Grabusa bili i župnik fra Marko Kepić te ravnatelj KŠC-a Sv. Pavao i predsjedavajući OMS-a vlč. Vlatko Rosić.

Nazočne je najprije izvedbom „Sva djela Gospodnja“ počastio VIS Novo nebo, a potom su se obratili župnik fra Marko te veleposlanik Misije OSC-a u BiH Brian Aggeler. Potom je upriličen koncert mješovitog kamernog zbora Lola iz Sarajeva.

U prigodnom obraćanju ravnatelj vlč. Rosić istaknuo je kako je Duh Asiza postao prepoznatljiva aktivnost OMS-a te naglasio da su vjerski službenici pozvani govoriti o miru te ga promicati. Iskazao je radost što se mladi naraštaji uključuju u ove aktivnosti te poželio da u BiH bude više ovakvih susreta.

Večer je završila izvedbom „Bože dopusti mi“ VIS-a Novo nebo.