Budi dio naše mreže
Izbornik

Kardinal Puljić pohodio umirovljenički dom u Zenici

Zenica (IKA/KTA)

U petak 2. prosinca umirovljeni vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić posjetio je „Penzionerski dom sa stacionarom“ u Zenici, na poziv ravnatelja Damira Jukića i župnika Župe Crkvice don Ante Dominkovića.

Kardinala Puljića dočekao je ravnatelj Doma Jukić sa suradnicima, izrazivši dobrodošlicu za taj adventski susret s korisnicima doma katoličke vjeroispovijesti.

Kardinal Puljić predvodio je zatim euharistijsko slavlje te u propovijedi istaknuo: „Pred vama također stoji starac koji želi govoriti iz osobnog iskustva. Prije svega naše iskustvo je da sada moramo učiti kako prihvatiti svoje ljudske fizičke granice, odnosno učiti kako starjeti. Čovjek prošlost ne može vratiti, niti na prošlost utjecati, ali možemo s vjerom gledati na svoj život. Stoga nam je potrebna i milost strpljivosti da sačuvamo pouzdanje u Boga, kao i zahvalnost za ono što imamo jer mnogi žive u teškim oblicima siromaštva. Vi ovdje možete biti molitvena oaza. Vaš krevet je oltar na kojem svoje trpljenje i žrtvu prikazujete Bogu, a to je snaga Uskrslog Krista koji nam daje smisao trpljenja. Neka vam Blažena Djevica Marija u ovom vremenu došašća izmoli tu strpljivost u prikazivanju Bogu svoje boli i života“.

Na kraju misnog slavlja župnik Dominković zahvalio je kardinalu Puljiću na očinskom susretu i dolasku kao i svećenicima koncelebrantima, te svoju zahvalnost uputio i Upravi doma na čelu s ravnateljem Jukićem na lijepom služenju i odnosu prema korisnicima Doma.