Budi dio naše mreže
Izbornik

Kardinal Puljić u općini Lukavac i Župi sv. Ante Padovanskog

Lukavac (IKA/KTA)

Vrhbosanski nadbiskup metropolit kardinal Vinko Puljić u utorak 23. studenoga posjetio je općinu Lukavac i Župu sv. Ante Padovanskog u Lukavcu te istaknuo kako su upravo tolerancija, međusobno uvažavanje i jačanje suradnje imperativ za bolju budućnost, kako u manjim općinama, tako i u cijeloj BiH.

Na susretu s kardinalom u prostorijama Općine Lukavac, između ostalih, bili su načelnik općine Edin Delić, predsjedavajući općinskog vijeća Suad Salibašić, župnik Župe Sv. Ante Padovanskog Miodrag Brkan i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Puračić ef. Zijad Vehabović.

U prijateljskom ozračju razgovarali su o brojnim temama koje se tiču općih prilika i stanja u toj lokalnoj zajednici. Načelnik je istaknuo višegodišnju uspješnu suradnju i istinsko prijateljstvo općinskih vlasti s Katoličkom Crkvom i njenim predstavnicima, te kako je taj posjet iznimna čast cijeloj općini i naznaka još boljih i kvalitetnijih odnosa u budućnosti.

Kardinal je naglasio kako su upravo tolerancija, međusobno uvažavanje i jačanje suradnje imperativ za bolju budućnost, kako u manjim općinama, tako i u cijeloj BiH. „Niti nam je privilegij, niti krivnja, što smo drugačiji. Stoga, na nama je da stvorimo ugodno ozračje za život za sve nas. Da svaki sin naše zemlje osjeti da je ovo njegova domovina, jer samo smo ovdje istinski kod kuće “, istaknuo je kardinal Puljić.

Nakon sastanka u općini, delegacije su se uputile na Trg žrtava Srebrenice, gdje su polaganjem cvijeća na Spomen obilježje i kratkom molitvom odali počast žrtvama genocida u Srebrenici.

Posjet je završen misnim slavljem koje je u Župi sv. Ante Padovanskog predvodio kardinal Puljić uz sudjelovanje svećenika i vjernika. U propovijedi se dotaknuo današnjeg vremena, koje „čovjeku nameće stjecanje zemaljskih dobara, hedonizam i manipuliranje drugima. Međutim, vjernicima cilj treba biti istinska ljubav, koja nema cijenu, a te ljubavi opet nema bez istinskog požrtvovanja“, kazao je kardinal Puljić kome su na kraju mise, kao znak sjećanja, uručeni prigodni darovi.