Budi dio naše mreže
Izbornik

Kardinal Puljić uputio čestitku mons. Milanu Zgrabliću

Sarajevo (KTA/IKA)

Nadbiskup metropolit vrhbosanski u miru kardinal Vinko Puljić uputio je u četvrtak 7. travnja 2022. čestitku imenovanom nadbiskupu koadjutoru Zadarske nadbiskupije mons. Milanu Zgrabliću. Čestitku kardinala Puljića, koji je bio duhovnik mons. Zgrabliću u vrijeme njegova boravka i školovanja u Nadbiskupskom sjemeništu „Zmajević“ u Zadru, prenosimo u cijelosti.

„Dragi i mnogopoštovani mons. Zgrabliću!

Jako sam se obradovao pročitavši vijest da Vas je papa Franjo imenovao zadarskim nadbiskupom koadjutorom. Odmah su mi proradili damari sjećanja na naš zajedničkom boravku u Zadru. Sada se ponovno vraćate u Zadar s velikim povjerenjem koje Vam papa daje. Od srca Vam čestitam na tome. Izričem Vam dobrodošlicu u apostolski zbor naših dana. Itekako ću Vas pratiti svojom podrškom i molitvom da ispunite poslanje koje Vam Duh Sveti u Crkvi daje. Vama želim hrabrost i pouzdanje u Boga i spremnost nositi križ za Isusovom. Niste sami i uz Vas smo.

Čestitam i Zadarskoj Crkvi da je u Vama dobila nasljednika dosadašnjeg vrlog pastira te sam uvjeren da ćete revno i vjerno obavljati svoje poslanje i posvećenje.

Uz najiskrenije čestitke, srdačno pozdravljam i pružam ruke zajedništva u Gospodinu“, stoji u čestitci kardinala Puljića mons. Zgrabliću.