Budi dio naše mreže
Izbornik

Katolički nakladnici sudjeluju u projektu „Knjiga svima i svuda“

Zagreb (IKA)

U povodu održavanja Noći knjige, od 23. do 30. travnja 2024. provodi se projekt „Knjiga svima i svuda“ u kojem sudjeluju i katolički izdavači.

Manifestacija „Noć knjige“ održava se od 2012. godine, u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) i Dana hrvatske knjige (22. travnja), s ciljem promicanja knjige, kulture čitanja, autora i izdavaštva, u organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore. Od 2020. godine, kao prodajni dio programa, manifestaciju prati i projekt „Knjiga svima i svuda“.

Ljubiteljima knjige tijekom osam dana u okviru projekta nakladnici i knjižari nude sniženja u mrežnim knjižarama te u više od 100 knjižara diljem Hrvatske. Ove godine tema manifestacije je Kad je prizma kataklizma: Knjige za izazovna vremena.

U projektu sudjeluju i katolički izdavači:

Izdavačka kuća Kršćanska sadašnjost je, uz prigodne popuste na više od 200 naslova, izdvojila tematski i sadržajno niz knjiga za izazovna vremena, u skladu s ovogodišnjom temom. Također, u Zagrebu će biti održano nekoliko predstavljanja noviteta. Knjiga Bog i evolucija don Tončija Matulića bit će predstavljena 23. travnja u 19 sati u dvorani Vijenac u Zagrebu (Kaptol 29 A). Zbirka pjesama Igora Zidića Pjevač u lišću bit će predstavljena 25. travnja u 12 sati u prostorijama Društva hrvatskih književnika. Predstavljanje knjige Zašto sam slikala. Otkrivanje umjetnosti Ljiljane Matković-Vlašić bit će održano 25. travnja u 18 sati u knjižari KS-a na adresi Kaptol 1.

Nakladna kuća Verbum je cijenu svih svojih izdanja snizila za 20 %, a više od 60 odabranih naslova od 30 % do 50 %.

Izdavačka kuća Figulus pripremila je popuste od 10 % do 30 % na svoje knjige.