Budi dio naše mreže
Izbornik

Knjiga „Neplanirano“ predstavljena u Slavonskom Brodu

Slavonski Brod (IKA)

Knjiga pod nazivom “Neplanirano”, koja donosi potresnu životnu ispovijest bivše ravnateljice Klinike za planirano roditeljstvo, poznate po pobačajima do gorljive zagovornice prava nerođenih Abby Johnson, predstavljena je u ponedjeljak, 14. listopada u Pastoralnom centru župe Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu.

U pozdravnoj riječi domaći župni vikar Nino Perica naglasio je da Katolička Crkva podržava i uvijek stoji iza stava poštivanja života od začeća do smrti.

Da ljudski život započinje u trenutku začeća i traje do smrti potkrijepio je to znanstvenim dokazima s medicinskog stajališta Martin Martinović, dr. medicine. Kao otac troje maloljetne djece potvrdio je to i kao vjernik, naglasivši da to svaki vjernik vidi u petoj Božjoj zapovijedi – Ne ubij, koja se odnosi na svako ljudsko biće, uključujući i ono nerođeno.

U organizaciji Nakladničke kuće Verbum i Inicijative „40 dana za život“ o knjizi je govorila Lidija Dugan, regionalna koordinatorica Inicijative. Naglasivši kako je knjiga veliko svjedočanstvo Božje ljubavi i milosrđa, a i velike potrebe za istinom, ona je iznijela nekoliko dirljivih svjedočanstva autorice, koja je zahvaljujući moliteljima Inicijative „40 dana za život“, spoznala da je grijeh ono što su u njezinoj klinici činili, te nakon što se obratila postala gorljiva zagovornica u obrani ljudskog života od začeća do smrti. Kao koordinatorica inicijative naglasila je da su svjedočenja iz te knjige i filma, koji je po njoj snimljen, veliki dokaz Božje ljubavi i milosrđa te ohrabrenje i poticaj moliteljima da ustraju u molitvi čiji su plodovi već itekako vidljivi. Potkrijepila je to i podatkom da je, nasuprot 50 milijuna djeca u svijetu koja se ubiju pobačajem, od kada je inicijativa u svijetu 2014. godine započela spašeno više od 16.000 života djece.

Dirljivo je na kraju bilo i osobno svjedočenje Vjekoslava Vukovića iz Gundinaca, oca osmero djece, od kojih je jedno dijete preminulo u 13. godini života, a najstariji sin je na bogosloviji u Poljskoj. On je govorio o veličini ljudskog života i poticaju na rađanje, naglasivši kako se raduje da u ovoj kampanji mole za jedno dijete više te da mu je osobna želja imati barem još jedno dijete.

Prigodnim pjesmama susret je animirao zbor župe Gospe Brze Pomoći.

Ključne riječi:
"Neplanirano" Abby Johnson