Budi dio naše mreže
Izbornik

Knjiga o dr. fra Tomislavu Zdenku Tenšeku, dugogodišnjem profesoru i dekanu KBF-a u Zagrebu

Zagreb (IKA)

U izdanju Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i izdavačke kuće "Kršćanska sadašnjost" iz Zagreba početkom veljače 2021. izišla je nova knjiga dr. sc. Ante Barišića pod naslovom "Dr. Tomislav Zdenko Tenšek".

Autor knjige dr. sc. Anto Barišić, docent na KBF-u u Zagrebu te nekadašnji suradnik i asistent prof. dr.  sc. Tomislava Zdenka Tenšeka, dugogodišnjeg profesora i dekana KBF-a u Zagrebu.

Ovo je 5. knjiga u započetom nizu naziva “Profesori Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu”. Autor je u knjizi sustavno i detaljno na temelju objavljenih, a pogotovo dosad neobjavljenih različitih arhivskih izvora prikazao bogati i požrtvovni život i djelo redovnika, svećenika i profesora Tenšeka koji je bilo član kapucinske redovničke zajednice.

Knjiga ima 296 stranica i popraćena je fotografijama iz Tenšekovih različitih životnih faza njegova sveukupnog djelovanja kao redovnika, svećenika i profesora od rođenja pa do smrti (1943. – 2007.).

Knjiga je podijeljena u pet poglavlja na kraju koje se nalaze tri vrste kazala: kazalo imena, kazalo zemljopisnih imena i kazalo pojmova. Knjigu su recenzirali prof. dr. sc. Ružica Razum, izv. prof. dr. sc. Alojz Ćubelić i doc. dr. sc. Andrea Filić.