Budi dio naše mreže
Izbornik

Koncert duhovne glazbe povodom 10 godina udruge Duhos

Osijek (IKA/TU)

U osječkoj Župi sv. Ćirila i Metoda u nedjelju, 24. listopada održan je koncert duhovne glazbe povodom obilježavanja 10 godina od osnutka udruge Duhos, pod geslom Sve što diše nek hvali Gospoda! Aleluja! (Ps 150, 6).

Nastupili su Duhos band, SKAC band Osijek, Matej Galić i Yeshua, Molitvena zajednica Svete Obitelji iz Osijeka te katolička karizmatska zajednica Božja pobjeda koja je predvodila molitveni dio koncerta.

Nakon što su voditelji, studentica Sandra Naletilić i vlč. Krešimir Šaf, župni upravitelj Župe Strošinci i Župe Soljani, kratko upoznali okupljene s poviješću udruge i načinom djelovanja, koncert su započeli domaćini, Duhos band, pjesmom Snagom ljubavi tvoje. Uslijedila je molitva koju je predvodio o. Arkadiusz Krasicki, CSSp, prvi studentski kapelan udruge koji je zajedno sa suradnicima osnovao udrugu prije deset godina. Nakon i druge otpjevane pjesme voditelji su okupljene upoznali s djelovanjem SKAC-a i njihova banda te su koncert nastavili Skac band Osijek. Nakon njih koncert su nastavili Matej Galić i Yeshua, a potom članovi slavljeničkog tima Molitvene zajednice Svete Obitelji iz Osijeka, koji se zajedno s voditeljem Ivanom Džankom te duhovnikom p. Sebastijanom Šujevićem okupljaju i djeluju u Rezidenciji Srca Isusova u Osijeku.

Uslijedilo je svjedočanstvo člana zajednice i slavljeničkog tima, Hrvoja Juzbašića, a potom molitveni dio koncerta kojeg je animirala katolička karizmatska zajednica Božja pobjeda, predvođena svojim voditeljem Petrom Buljanom. Desetak pjesama koje su otpjevali bilo je popraćeno molitvom koju su predvodili članovi zajednice.

Studentski kapelan Mario Žigman održao je zahvalni govor. Prvenstveno je zahvalio Bogu na svemu što je činio kroz deset godina djelovanja Udruge, potom prvom studenskom kapelanu o. Areku i svim profesorima, djelatnicima i studentima osječkog Sveučilišta, Malim Marijama koji su sudjelovali u osnivanju Udruge, pokrenuli studentski pastoral i nastavili raditi te preč. Dragi Tukari koji je surađivao s p. Arekom i pomogao promicati pastoral. Zahvalio je predsjednici udruge prof. dr. Marceli Šperandi i njezinoj obitelji, kao i tajnici Danijeli Marić, prof. Branimiru Dukiću i računovotkinji Maji Haršanji, te svima znanim i neznanim koji su svoj rad i molitve utkali u djelovanje udruge.

Zahvalu je potom uputio osnivačima, članovima i pridruženim članovima timova, sadašnjim i bivšim voditeljima, „koji su žrtvovali sebe, svoje vrijeme, ponekad i studij kako bi ugradili taj kamenčić u Božji mozaik koji ćemo na kraju, kada svi stignemo u nebo, moći vidjeti u punom njegovom sjaju“. Potom je zahvalio župniku Župe sv. Ćirila i Metoda, vlč. Alojzu Kovačeku koji ih u svemu podržava i uvijek rado otvara vrata župe te župnom vikaru vlč. Mateju Periću koji je bio na raspolaganju za pomoć oko organizacije koncerta. Zahvalio je i svima koji su financijski pomogli u organizaciji koncerta: Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji, EDUKOS-u i g. Kristijanu Šimičiću, PPK Valpovo i g. Ivanu Maliću, tvrtki Divita d.o.o., poliklinici Osijek i Mateju Majetiću koji su provodili testiranje te pekarnici Olymp.

Riječi zahvale uputio je i svim izvođačima te njihovim duhovnicima, napose o. Ivanu Manduriću, duhovniku SKAC-a te suradniku vlč. Davoru Vukoviću, sveučilišnom kapelanu koji je uvijek tu i koji ga kao mlađeg kolegu uvijek iznova potiče i pomaže u svim svećeničkim koracima. Na kraju je zahvalio svim volonterima koji su pomogli oko organizacije susreta, kao i voditeljima koncerta. Nakon zahvalnog govora, svi su izvođači zajedno izveli pjesmu Mesija te time završili koncert.