Budi dio naše mreže
Izbornik

Koncert povodom Dana sjećanja u Svetom Jurju na Bregu

Sveti Juraj na Bregu (IKA)

Povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje, održan je 18. studenog u Župi sv. Jurja mučenika u Svetom Jurju na Bregu koncert pod nazivom „Pjesme i sjećanja“.

Glazbeni susret pjesmom su otvorili domaćini Muška vokalna skupina Pjevačkog zbora Sveti Juraj na Bregu pod vodstvom Milovana Horvata, nakon čega je uz nekoliko uvodnih riječi minutom šutnje odana počast svim preminulima i stradalima u Domovinskom ratu.

Gosti koncerta bili su Muški pjevački zbor Bistrani iz Bistre pod vodstvom umjetničkog voditelja zbora Damira Šumečkog te Klapa Balinjera Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu koja je također pod vodstvom Damira Šumečkog.

U prvom dijelu koncerta sva tri ansambla izvela su skladbe sakralne tematike (romarske, marijanske, gospodnje). U drugom dijelu koncerta izvedene su svjetovne skladbe u kojima je opjevana ljubav prema voljenim osobama, dok je treći dio koncerta slavio Domovinu, ljubav prema narodu, ali i žrtvu koja je podnesena 1991. godine.

Prije samog završetka glazbene večeri s nekoliko riječi zahvale svim okupljenima obratila se predsjednica Pjevačkog zbora Sveti Juraj na Bregu Marta Lončar-Vinković.

Na samom kraju glazbenog putovanja sva tri muška ansambla otpjevala su zajedničku pjesmu „U boj, u boj“.