Budi dio naše mreže
Izbornik

Koncert u Brodskom Varošu

Slavonski Brod (IKA)

Za svetkovinu Krista Kralja, svoga patrona, pripremali su se župljani Župe Krista Kralja u Brodskom Varošu u Slavonskom Brodu trodnevnom duhovnom obnovom koju je predvodio fra Siniša Pucić, odgojitelj franjevačkih sjemeništaraca u Slavonskom Brodu.

Fra Siniša je kroz tri dana u prigodnim homilijama promišljao o Božjoj ljubavi, o Kristu Kralju koji vlada u Kraljevstvu vječnom. Tom su prigodom u subotu 20. studenoga poslije večernje mise domaći Mješoviti župni zbor Krista Kralja i brass-kvintet iz Požege održali prigodni koncert. Pod dirigentskom palicom Matea Barišića, voditelja gradskog zbora Vijenac iz Požege, i Mješovitog zbora župe Brodski Varoš domaći pjevači i glazbenici iz Požege izveli djela poznatih hrvatskih i svjetskih skladatelja.

Koncert je otvorio brass-kvintet sa skladbom Water music skladatelja G.F. Händela. Potom im se pridružio Mješoviti župni zbor sa skladbom Laudes regiae, koja se često izvodi na crkvenim svečanostima. Tijekom koncerta izveli su još nekoliko liturgijskih skladbi: Slavite Bogu u svetištu njegovu, Veliča u staroruskom napjevu, Zdravo Djevice, Svjetla nebesa, gregorijanske korale, Psalam 42 – Ko košuta. Koncert su završili Psalmom 134 – Laudate Dominum. Velikim pljeskom nagradili su ih na kraju Varošani, a svoju zahvalu izrekao domaći župnik Frok Zefiq.

Na svetkovinu Krista Kralja, u nedjelju 21. studenoga, svečano misno slavlje s početkom u 11 sati predvodit će također fra Siniša Pucić.