Budi dio naše mreže
Izbornik

Koncert zborova i učenika Katoličke osnovne škole svete Uršule u Varaždinu

Varaždin (IKA)

Koncert nagrađenih zborova „Uršuline zvjezdice“ i učenika Katoličke osnovne škole svete Uršule održan je u Varaždinu 8. lipnja.

Koncertom školskih zborova mlađeg i starijeg uzrasta „Uršuline zvjezdice“ koji je u travnju osvojio prvo mjesto na 21. Smotri glazbenog stvaralaštva Varaždinske županije te u svibnju prvo mjesto na 62. glazbenim svečanostima hrvatske mladeži, učenici su svoj uspješni repertoar predstavili i svojim roditeljima, učiteljima, sestrama uršulinkama i drugim okupljenim vjernicima u srijedu 8. lipnja u uršulinskoj crkvi u Varaždinu.

„Ovo je svakako jedan poseban koncert za nas jer je dobri Gospodin naše zajedništvo i zajedničko zalaganje nagradio velikim uspjesima. Ovaj koncert je bio zahvala dragom Bogu i svim dobrim ljudima koji su nas pratili. Ujedno je ovo bi i oproštajni koncert od naših osmaša jer prva generacija učenika Katoličke osnovne škole svete Uršule završava svoj angažman u zboru“, rekao je voditelj zbora maestro Višeslav Jaklin.

Uz nastup zborskog pjevanja učenici su se predstavili i svojim glazbenim talentima koje usavršavaju u Glazbenoj školi u Varaždinu.

„Gospodin se danas proslavio u talentima naših učenika. Ja sam zaista počašćen i Bogu zahvalan da mogu biti dio njihovog rasta“, zaključio je maestro Jaklin.

Koncert je bio posebno emotivan i dojmljiv za roditelje i obitelji zboraša i izvođača.